Život s njegovim roditeljima: Kako ostati normalna i izvući najbolje iz situacije

SVI vole Raymonda je većini ljudi serija o noćnoj mori jednog bračnog para koji njegova majka ne ostavlja na miru, no ti bi sve dala kada bi tvoja svekrva barem živjela u drugoj kući. Živjeti s njegovim roditeljima hrabar je korak, koji može sasvim uništiti vezu, a na žalost je nešto što zbog financijskih prilika moraš prihvatiti. Kako ne poludjeti s njegovim starcima često je pitanje, a neki od ovih odgovora ti možda pomognu spasiti živce.

Pomiri se s time

Iako ne možeš podnijeti trenutačnu situaciju, najgore joj se još i opirati. Sigurni smo da ne živite svi zajedno zbog toga što se jako volite, pa ako vam financijske prilike ne dopuštaju drugo, prvi je korak taj da se pomiriš s trenutnom situacijom. To neće promijeniti mnogo, ali će te učiniti manje frustriranom, što je isto nešto.

Potrudi se

Sama činjenica da moraš dijeliti životni prostor s njegovom majkom može te jako živcirati, no sigurni smo kako se možeš malo jače potruditi i izvući nešto korisno iz toga. Pokušaj ih bolje upoznati, barem kako bi postavila temelje za kasniju komunikaciju s njima. Ako te vole, lakše će prihvatiti neke tvoje zahtjeve.

Iskoristi priliku

Od njegove majke možeš naučiti mnogo toga, a ako te posebno živcira i ne da ti mira, možeš i prebaciti neke svoje obveze na nju: Ako se već miješa u svaki dio vaše veze, zašto se ne bi umiješala i u peglanje? Zvuči grozno, no osobi koja je pod svakodnevnim terorom majke svog dragog ovu će priliku objeručke prihvatiti.

Postavi granice

Jasno im daj do znanja da je vaša spavaća soba zona u koju nemaju pristupa. Neka vas tretiraju kao podstanare: Ako ne bi njima uletavali u sobu bez kucanja, neka to ne rade niti vama. Nauči ih da poštuju vaš privatni prostor i da kucaju prije svakog ulaska, kako bi i sebe i vas spasili od neugodnih situacija.

Razgovaraj s dragim


Tvoj je dečko možda sasvim sretan u ovakvim okolnostima, a kako i ne bi bio: Ima i tebe i majku koja se brine o njegovim stvarima, te mu se čini kako sve savršeno funkcionira. Objasni mu da želiš potpunu slobodu i razmislite o unajmljivanju stana. Uvijek ga možeš namamiti idejama o ludom seksu na kuhinjskim elementima vlastitog stana, pa će mu lakše pasti odlazak od kuće.