Znamo da preko noći ne smijemo spavati sa šminkom, ali što je s kratkim snom preko dana?

Foto: Instagram

DO SADA smo sve naučile da na spavanje ne smijemo sa šminkom, ali što je s kratkim drijemanjem preko dana?

Ako ste tip osobe koji preko dana voli odspavati 15 do 20 minuta, teško da ćete za tu prigodu skidati šminku. Ali postavlja se pitanje, može li nam to naštetiti?

Stoga je ekipa Popsugara porazgovarala s dermatologinjom Brittney Danberry kako bi otkrili što trebamo raditi u ovoj prilici.

Spavanac je dobar za ten

Dermatologinja im je najprije otkrila kako je kratko drijemanje preko dana dobro za ten.

"San dopušta vašoj koži da se odmori i popravi, Važno je dobro se naspavati preko noći, ali kada vam vaš gust raspored to ne dopušta, kratak san preko dana može pomoći vašoj koži da se obnovi i izgleda svježe", poručila je.

Ali ključno je da je poručila kako kratki san od 15 do 20 minuta tijekom dana možemo odraditi sa šminkom. Ipak, ako planirate odspavati dulje od toga, potrebno je skinuti šminku.

"Ako spavate dulje od 15 do 20 minuta sa šminkom, to može dovesti do neželjenih prištića ili formiranja bora. Do toga dolazi jer spavanje sa šminkom dovodi do pojačane izloženosti slobodnim radikalima", rekla je doktorica.

Osim toga, spavanje sa šminkom vam može izvući vlagu iz lica koja je vašem licu potrebna.

Stoga, ako često spavate preko dana u intervalima duljim od 15 do 20 minuta, dobro je da pri ruci imate sredstvo za skidanje šminke.