7 najuspješnijih kozmetičkih brendova slavnih osoba na svijetu

Foto: niche-beauty.com/beautybay.com/sephora.fr/kyliejennercosmetics.eu/fentybeauty.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MOŽDA su najpoznatije po pjevanju ili glumi, ali neke slavne osobe također zarađuju velik novac svojim kozmetičkim brendovima.

U nastavku donosimo sedam najmoćnijih kozmetičkih brendova slavnih osoba na svijetu.

1. Rihanna: Fenty Beauty

Fenty Beauty kontura u stiku, cijena je 38 €‌ (286.31 kn)

Rihanna je lansirala Fenty Beauty 2017. i posjeduje 50 posto udjela u tvrtki. Carstvo ljepote izbilo je na vrh nakon što se 2022. proširilo u osam afričkih zemalja. 

Rihanna je ojačala medijsku vrijednost svog brenda kada je nosila Fenty Invisimatte puder za instant učvršćivanje i upijanje tijekom svog nastupa na Super Bowlu LVII. Cosmetify izvještava da je vrijednost brenda Fenty porasla za 5 milijuna dolara nakon trosekundnog kameja tijekom prijenosa uživo utakmice američkog nogometa.

U međuvremenu, Forbes izvještava da najmanje 1.4 milijarde američkih dolara ukupne neto vrijednosti RiRi dolazi od Fenty Beautyja.


2. Kylie Jenner: Kylie Cosmetics

Kylie Jenner cosmetics lip kit, cijena je 35.99 €‌ (271.17 kn)

Tvrtku Kylie Cosmetics Kylie Jenner osnovala je 2014. Brend je najpoznatiji po svojim proizvodima za usne koji obećavaju punije usne.

Jenner je kraljica u promoviranju svoje linije moćnim kanalima na Instagramu i TikToku. Kylie Cosmetics ima više od 25.6 milijuna pratitelja. Godine 2020. prodala je 51 posto tvrtke Cotyju, vrijednom 600 milijuna dolara, izvještava Forbes.


3. Selena Gomez: Rare Beauty

Rare Beauty rumenilo, cijena je 26 €‌ (195.9 kn)

Prema Cosmetifyu, Rare Beauty bio je najčešće guglani brend ljepote između veljače 2022. i siječnja 2023., što pokazuje povećani globalni interes. Gomez je pokrenula brend tijekom globalne pandemije 2020., a samo godinu dana kasnije već je zaradila 60 milijuna dolara, prenosi Nylon. 


4. Ariana Grande: REM

r.e.m. beauty svjetlucavo tekuće sjenilo za oči, cijena je 17 €‌ (128.09 kn)

Godine 2021. glazbenica Ariana Grande proširila je svoj domet lansiranjem linije veganske šminke, REM. Prva kolekcija uključivala je olovke za oči, umjetne trepavice, highlightere i sjajilo. REM se do travnja 2022. godine prodavao u mega beauty dućanu Ulta, prenosi Seventeen. Ali brend je pretrpio probleme nakon što je tvrtka partner podnijela zahtjev za bankrot.

Iako detalji oko budućnosti REM-a ostaju nejasni, on je još uvijek jedan od najmoćnijih brendova ljepote slavnih u smislu popularnosti.


5. Jeffree Star: Jeffree Star Cosmetics

Jeffree Star Cosmetics paleta sjenila, cijena je 33 € (248.64 kn)

Vizažist i YouTube senzacija Jeffree Star lansirao je svoju kozmetičku liniju 2014. Cosmetify stavlja njegov istoimeni brend među pet najmoćnijih svjetskih kozmetičkih brendova slavnih na temelju profita, utjecaja na Instagramu i ljestvice u Google pretraživanju.

Cosmopolitan izvještava da Jeffree od svoje kozmetičke tvrtke zarađuje do 150 milijuna dolara godišnje. Iako je YouTube mjesto gdje je najmoćniji u smislu promocije svog brenda, ima snažne pratitelje i na Instagramu, s više od 6.2 milijuna obožavatelja.


6. Millie Bobby Brown: Florence by Mills

Florence by Mills hidratantna krema, cijena je 18.50 € (139.39 kn)

Glumica serije Stranger Things Millie Bobby Brown pokrenula je svoj kozmetički brend 2019. i iskoristila ga kao priliku za učenje o ljepoti i njezi kože.

Fashion Network izvještava da je 2020. godine stekla većinski udio u liniji, a ima i uspješnu platformu za e-trgovinu, piše Style.


7. Gwyneth Paltrow: Goop

Goop losion za sjaj, cijena je 67 € (504.81 kn)

Ono što je započelo kao domaći bilten 2008. godine preraslo je u multimilijunski brend za ljepotu, modu, zdravlje i životni stil. Goopovi kozmetički proizvodi usredotočeni su na čistu podlogu koja daje sjaj.

Cosmopolitan izvještava da glumica Iron Mana posjeduje 30 posto udjela u Goopu, koji je procijenjen na 250 milijuna američkih dolara.

Pročitajte više