Ako puno naručujete preko interneta, skinite ovu aplikaciju

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ALATI za pretraživanje slika postali su nužnost ako želite kupovati na internetu. Tiktokerica Erin Confrontini (@itserinconfortini) je u viralnom videu pokazala i kako, a na ovu ju je temu potaknuo nedavno objavljen video u kojemu djevojka otkriva kako je kupila set od 165 dolara, da bi shvatila da je proizvod zapravo sa Sheina.

>> Kupila set za 165 eura i na jednom komadu otkrila etiketu Sheina: To je ludo

Uvijek pretražite internet

Video koji je objavila Erin prešao je 3.9 milijuna pogleda i skupio preko 450.000 lajkova. Objasnila je kako pretražiti fotografije odjeće prije nego što ju stavite u košaricu. Rješenje je Google Objektiv (Google Lens), a ona je pokazala pretraživanje putem browsera. Isto je moguće i u mobilnoj aplikaciji. Uploadajte ili uslikajte željeni artikl i pogledajte gdje će ga Google sve pronaći.

@itserinconfortini

this jaded london shein stuff is sending me - literally everything is made in the exact same factories & different labels are just slapped on them so heres how to reverse image search for clothing to make sure you’re getting the best deal :)

♬ original sound - Erin Confortini

"Trgovci na Amazonu također kupuju sa Sheina i naplaćuju trostruko više", "Svi mi se obraćaju svisoka jer kupujem na Sheinu, ali zapravo svi kupujemo isto, samo neki troše više", "Više nema načina da kupujemo održivo", "Ovako pretražujte i namještaj", "Kao da je sve ili Shein ili Temu", "Ovo znam već godinama i nitko mi nije vjerovao", neki su od komentara ispod videa.

Ovo nije prvi put da su kupci primijetili sličan problem s odjećom naručenom s Amazona. Tako je jedna tiktokerica naručila istu vestu s Amazona i Sheina po različitim cijenama, a kad su stigle, primijetila je da su gotovo iste. Na vesti s Amazona je bila odrezana etiketa.

Dakle, ili skinite Google Objektiv na mobitel ili se poslužite svojim preglednikom. Nebitno je kako, ali uvijek istražite odakle je proizvod koji kupujete.

Pročitajte više