Ako ste ikad pomislili na kupnju bazena, možda je sad pravo vrijeme, evo i zašto

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TEMPERATURE rastu, a ni dodatna sparina ne pomaže. Krenulo je pravo ljeto, ono koje se dugo čekalo. I dok neki govore „napokon“, drugi u nelagodi kimaju glavom i traže načine kako da se osvježe. Dok si jedni mogu priuštiti ljetovanje, oni drugi rješenje pronalaze u bližim lokacijama, poput gradskih bazena.

Međutim, nisu ni oni uvijek sretno rješenje. Limitirani ste vremenom, cijenom ulaznica te onim na što se ne može staviti cijena - gužvom. Ako ste jedni od onih kojima sama pomisao na gužvu i buku stvara glavobolju, imamo za vas odlično rješenje koje stane u vaš vrt ili na terasu.

Da, tako je - sugeriramo kupnju i instalaciju bazena. Pritom ne mislimo na one konstrukcijski zahtjevne bazene. Ne na one koje smo navikli gledati u filmovima i najčešće u bogatim predgrađima Los Angelesa i na drugim sličnim lokacijama.

Prema informacijama, cijena takvih bazena ponajviše utječe o vrsti materijala i konstrukcije. Sama cijena za iskop, opskrbu i postavljanje kreće se u prosjeku do 1000 eura po metru kvadratnom za naša geografska područja, dok oni nešto jeftiniji, koji imaju unutar sebe opeku i stiropor kao materijale, koštaju u prosjeku oko 250 eura po kvadratnom metru. To je opet, priznajemo, povelik iznos, kad je u pitanju prosječni hrvatski novčanik.

Ovdje ipak sugeriramo na one bazene koji se mogu kupiti, jednostavno postaviti, koji su daleko jeftiniji, a također odlični i služe svrsi. Ako imate otvoreni i neiskorišteni prostor u dvorištu, kupnja bazena je odlično rješenje jer postoje razlozi na koje možda niste ni pomislili. Osim što postaje centralno mjesto za vrijeme visokih temperatura, možete oko njega okupljati društvo.

Foto: Shutterstock

Zamislite sljedeće. U vrtu ste, jedan prijatelj radi roštilj, vas nekoliko je u bazenu i kupa se, a sa strane se čuje ugodna glazba koja podiže cijeli dojam. Djeluje kao idila koja može vrlo brzo i postati realnost.

Vodena oaza za sve uzraste

Osim zabave, kupnja bazena pruža i onu komponentu hlađenja tijela i zdravlja. Unutra možete vježbati jer voda pruža veći otpor nego zrak, pa vas ovo može ponukati da isprobate taj vodeni aerobik koji se nikad niste usudili među ljudima. Dodatno, ako provodite ljeta skrivajući se od vrućine s klima-uređajem, trebali biste nabaviti bazen kako biste mogli provoditi vrijeme na otvorenom a da se i dalje možete rashladiti.

Ukratko, postoji nekoliko vrsta pristupačnih bazena koji se mogu kupiti, pogotovo ako tražite privremeno i mobilno rješenje. Nadzemni montažni bazeni često su najjeftinija opcija. Njihova prednost je ta što su građeni od čvrstih materijala, poput metala, plastike ili vinila.

Mogu imati okvir ili panele kao dijelove bazenske konstrukcije. Postavljaju se na ravnu površinu te su relativno laki za montažu i demontažu. Postoje i oni nadzemni napuhavajući bazeni koji su izgrađeni od otpornog PVC materijala te imaju gornji prsten koji se također napuše i drži oblik bazena. I posljednji tip su bazeni s čvrstim rubovima koji se također napuhuju.

Imaju čvrsti okvir ili rubove, obično od plastike ili metala, a oni drže oblik bazena. Odlični su jer su jednostavni za postavljanje te su stabilni i izdržljivi.

Foto: Shutterstock

Izdvojili smo za vas nekoliko koji su na super akciji i na popustu.

Montažni bazen Bestway Steel Pro dugačak je 2.2 m, a širok 150 cm. Dovoljno je prostran za više članova obitelji ili prijatelja, a dubok je 43 cm stoga u njega mogu i djeca. Ima kapacitet 1200 litara te ima čelični okvir koji je otporan na koroziju. Izrađen je od Tritech materijala koji je troslojni PVC materijal i može podnijeti razna opterećenja i težinu.

Bestway Power Steel je naprednija inačica koja pruža daleko veće mogućnosti. Dugačak je 488 cm, širok 305, a dubok 107 cm, stoga predstavlja zaista pravi bazen koji će ispuniti zahtjeve mnogih. Vrtni je to bazen s metalnim okvirom i kućištem od ratana od izdržljivog troslojnog PVC-a. Njegovo rastavljanje i montaža neće oduzeti više od 30 minuta, a ovalni oblik i velika površina omogućit će da slobodno plivate sa svojim najdražima.

Osim toga, ne morate tražiti nikakve dodatke potrebne za korištenje bazena, jer su svi potrebni elementi već uključeni u set. Ovaj komplet za nadzemni bazen dolazi s filter pumpom, sigurnosnim ljestvama i ChemConnect™ dozatorom kemije koji će osigurati čistu vodu u vašem bazenu doziranjem prave količine klora. 

Bazen Bestway Steel Pro Max predstavlja velik bazen s kapacitetom od 19.450 litara i ovalnog je oblika u dimenziji 422 cm veličine i dubine 122 cm. Njegova prednost je što je ovalan i ima filtarsku pumpu i sigurnosne ljestve koje pružaju ulaz u bazen, a ima mogućnost i podizanja stepenica tako da se nitko neće morati brinuti o sigurnosti najmlađih. Također je izgrađen od inovativnih PVC materijala koji je višeslojan te je otporan na oštećenja. Ovaj bazen pogodan je za opuštanje u vrtu u vrućim danima tijekom mnogih godišnjih doba za vas, vašu obitelj i prijatelje.

Foto: Promo/sve.hr

Još jedan ovalni primjerak pripada bazenu istoimenog brenda, no ovaj ima i ratan uključen u bazen stoga će dobiti povjerenje i onih koji se ne vole sunčati ili provoditi vrijeme na suncu. Vrtni je to bazen dimenzije 396 x 107 cm i zapremine 11.133 litara. Senzacionalni je to okrugli bazen impresivnih dimenzija zahvaljujući nadstrešnici. Metalni okvir bazena otporan je na kišu i promjene vremenskih uvjeta, a patentirani sustav FrameLink osigurava čvrsto i sigurno spajanje elemenata okvira i sprječava koroziju na spoju metal-metal.

Nismo zaboravili ni na one najmlađe stoga smo pronašli genijalne dječje vodene parkove. Vodeni park s bazenom je za mališane pravi mali raj te je dizajniran tako da ga može koristiti devetero djece istovremeno. Dijete će moći koristiti zid za penjanje tako da dođe do tornja sa zatvorenim mrežastim zidovima, a veliki dvostruki tobogan, zahvaljujući dispenzeru za vodu, olakšava klizanje i dodaje dodatnu zabavu. Čak je 5.51 m dugačak i maksimalno opterećenje ovog objekta je 490 kg.

Foto: Shutterstock

Vodeni park Bestway manja je, ali svejedno odlična opcija za zabavu najmlađih. Na njemu se mališani mogu penjati, klizati i istraživati. Dijete može koristiti zid za penjanje do tornja, pa onda ga čeka veliki zakrivljeni tobogan koji je sklizak jer isto sadrži dozator s vodom. A na dnu djecu čeka veliki bazen s hlađenjem s ugrađenom prskalicom.

Sada je pravo vrijeme da razmislite o kupnji bazena i stvorite vlastitu oazu za uživanje i opuštanje. Bez obzira jeste li ljubitelj klizanja niz tobogan, zaljubljenik u vodene aktivnosti ili jednostavno želite osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana, bazen je pristupačna investicija koja se isplati. Pronađite svoj idealan bazen i stvorite nezaboravne trenutke koje ćete dijeliti s obitelji i prijateljima.

Pročitajte više