ANKETA Jeste li se odviknuli od kune?

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLE godine, kad je euro zamijenio kunu, imali smo dvojno iskazivanje cijena kako bismo se lakše naviknuli na novu valutu. S početkom 2024. u potpunosti smo prešli na euro, što znači da je obveza dvojnog iskazivanja cijena istekla. No neke će trgovine još neko vrijeme iskazivati cijene u dvjema valutama.

>> Pogledajte kako su danas iskazane cijene u trgovinama, negdje nema više kuna

Hoćete li nastaviti preračunavati?

Dvojno iskazivanje cijena u eurima i kunama bilo je obvezno od rujna 2022. Prednost je u početku imala kuna, a s početkom 2023. euro. Cilj je bio pomoći stanovništvu da što bezbolnije prijeđe na novu valutu.

No, pitanje je koliko smo se dobro prilagodili. Mnogi su do zadnjeg dana govorili kako ne vjeruju da će ikad prestati preračunavati u kune, stoga nas zanima vaše mišljenje.

Pročitajte više