Apple bi mogao odustati od sklopivog iPhonea?

Ilustracija: Shutterstock (Na fotki nije uređaj o kojem je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON vijesti o iznenadnom otkazivanju projekta Apple Car, koji je bio u razvoju od 2014., analitičari i pratitelji Applea izražavaju oprez prema sudbini trenutnih projekata, uključujući iPhone Flip.

Prema članku iz DigiTimesa, neki analitičari izgubili su nadu da će prvi Appleov sklopivi telefon ikada biti lansiran. Prethodni izvještaji navodili su lansiranje iPhone Flipa u četvrtom kvartalu 2026. godine, dok su novi izvještaji pomaknuli datum na prvi kvartal 2027.

Iako se radi o samo tri mjeseca razlike, ovi neimenovani analitičari smatraju da bi Apple kompletno mogao odustati od svog prvog sklopivog telefona. Razlog za potencijalno odustajanje, prema njima, leži u tome što trenutna tehnologija preklopnih zaslona ne zadovoljava Appleove standarde.

No unatoč sumnjama, a prema izvještajima, Apple nastavlja raditi na prvom sklopivom telefonu

Međutim, DigiTimes izvještava da, unatoč navedenom, Apple nastavlja raditi na svom prvom sklopivom telefonu istražujući dva različita koncepta preklopnih uređaja. Također, čini se da su određeni zaposlenici Applea, koji su prethodno radili na uređaju Vision Pro, preusmjereni da pomognu s razvojem prve sklopive verzije telefona kompanije.

Južnokorejski Samsung Securities predviđa da će sklopivi iPhone imati vanjski zaslon od 6 inča i glavni zaslon od 8 inča, te naglašava postojanje mogućnosti lansiranja proizvoda koji se preklapa s lijeva na desno, poput knjige.

Prema glasinama, Apple trenutno raspravlja o narudžbama zaslona s LG Displayom i Samsung Displayom, postavljajući visoke zahtjeve kada su u pitanju specifikacije panela, uključujući debljinu i pregib koji bi trebao biti potpuno gladak.

Apple je, nadalje, podnio zahtjeve za patente povezane s preklopnim zaslonima, uključujući tehnologiju ugrađivanja fleksibilnih panela unutar telefona radi minimaliziranja bora na osi savijanja. Dodatno, planira se upotreba polimernih materijala poput silikona ili akrilata za zaslone, s ciljem učinkovitog smanjenja problema odraza svjetlosti.

Vrijeme će pokazati hoće li iPhone Flip doista biti lansiran 2027. godine ili su sumnje analitičara opravdane.

Pročitajte više