Apple se pohvalio da je posljednji događaj sniman novim iPhoneom. Evo kako to izgleda

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U PONEDJELJAK, 30. listopada, Apple je održao svoj Scary Fast događaj na kojem je predstavio potpuno novi MacBook Pro s M3 obitelji čipova i 24-inčni iMac isto s najnovijim čipom marke. No Apple se posebno pohvalio činjenicom da je cijeli događaj sniman iPhoneom 15 Pro Max. Najnovijim i najskupljim vodećim telefonom marke. 

Apple ništa nije prepustio slučaju, tako je za događaj angažirao redatelja dokumentarnih filmova Briana Oakesa. Marka kaže da sustav kamera iPhonea 15 Pro Max nudi najbolji video na pametnom telefonu, "a svojom kvalitetom parira kvaliteti profesionalnih videokamera". 

>> Pogledajte što sve novo stiže iz Applea

Profesionalna rasvjeta i studijska oprema

"iPhone 15 Pro Max omogućuje kreativcima snimanje u ProRes do 4K60 fps na vanjski disk s Apple Log kodiranjem, što omogućuje očuvanje još više detalja za gradaciju boja u postprodukciji. iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max također su prvi pametni telefoni na svijetu koji podržavaju Academy Colour Encoding System (ACES), globalni standard za tijek rada u boji", naglašava Apple. 

Snimka iza kulisa otkrila je i da je osim novog iPhonea na raspolaganju bio i kompletan paket profesionalne opreme za snimanje, kao i studijska rasvjeta. Fotografije i video otkrivaju da je mnogo otmjene opreme - od dronova, gimbala, kolica, industrijske rasvjete i drugih dodataka za snimanje - još uvijek potrebno da bi iPhone snimke izgledale ovako dobro.

Kako piše The Verge, Apple je koristio slične, ali daleko manje ekstremne postavke za prethodne događaje koji su snimani pomoću iPhonea, uključujući Burberryjevu modnu reviju za proljeće/ljeto 2014.

Ovo je zgodan način za promicanje kvalitete snimanja iPhone kamera, ali nije da obični ljudi mogu rekreirati ovakve rezultate kod kuće osim ako slučajno ne posjeduju hrpu skupe opreme. Oprema prikazana na snimci iza scene Scary Fast prilično je standardna za velike studijske produkcije, ali Appleova implikacija s ovim takozvanim promocijama "snimano putem iPhonea" je da to može učiniti svatko ako kupi najnoviji iPhone.

Pročitajte više