Apple se zalaže za prodaju Macova sa samo 8 GB RAM-a

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLE godine, kada je lansiran M3 MacBook Pro, mnogi recenzenti i kupci su kritizirali Apple jer je još uvijek nudio vrhunska računala s 8 GB RAM-a. Tada je Apple tvrdio da je 8 GB u Macu ekvivalentno 16 GB RAM-a na Windowsu. Sada, 2024. godine, tvrtka se ponovo opredijelila za prodaju Macova s ​​8 GB RAM-a, piše 9to5Mac.

8 GB RAM-a je dovoljno za većinu zadataka koje većina korisnika obavlja na ovim računalima

U nedavnom intervjuu za IT Home, direktor Mac marketinga Evan Buyze zagovarao je Mac računala opremljena s 8 GB RAM-a. Prema Buyzeu, 8 GB RAM-a je dovoljno za većinu zadataka koje većina korisnika obavlja na ovim računalima, poput pregledavanja weba, reprodukcije medija, lagane obrade fotografija i videa te opuštenog igranja.

Kate Bergeron, potpredsjednica hardverskog inženjerstva u Appleu, pohvalila je čipove Apple Silicona zbog njihove unificirane memorijske arhitekture, koja omogućuje Mac računalima potpuno iskorištavanje hardvera ugrađenog u te čipove.

Intervju se usredotočuje na nedavno izdanje M3 MacBook Aira, stoga su ovi odgovori djelomično točni. Većina korisnika može obavljati osnovne zadatke bez problema s 8 GB RAM-a. Međutim, oni koji planiraju koristiti svoj Mac za uređivanje videa ili programiranje mogu osjetiti nedostatak dodatne RAM memorije.

Pročitajte više