ASUS najavio ROG Ally X konzolu. Fanovi: Ovo je zakašnjela prvoaprilska šala

Foto: Unsplash (na fotki nije uređaj o kojem je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ASUS je putem svoje emisije ROG Pulse najavio skori dolazak nove iteracije prijenosnog gejming uređaja ROG Ally. Voditelji emisije, Jake Kulinski i Whitson Gordon, podijelili su nekoliko detalja o uređaju, ali nisu otkrili previše. 

Gordon je otkrio da će se uređaj zvati ROG Ally X te je istaknuo da ova gejming konzola nije potpuno nova generacija konzole Ally, ali nije ni samo manja nadogradnja specifikacija - nalazi se negdje između. "Namijenjena je entuzijastima koji traže dodatne značajke", naglasio je.

Voditelji su se u razgovoru dotaknuli i baterije, ističući da će poboljšanje biti značajno. "Baterija je vrlo dobra", naglasio je Jake Kulinski, dodajući da će promjene ,osim baterije, obuhvatiti i pohranu, RAM te portove.

Stiže 2. lipnja, cijena nije otkrivena

Istaknuto je da će Ally X koristiti isti Ryzen Z1 Extreme čip i 120 Hz VRR zaslon kao i ROG Ally iz 2023. Također je otkriveno da će novi uređaj biti opremljen verzijom 1.5 softvera Armoury Crate SE, koja uključuje poboljšani dizajn koji olakšava upotrebu i čini ga privlačnijim.

Ova ažurirana verzija softvera bit će u budućnosti dostupna i za postojeći ROG Ally 2023, koji će tvrtka nastaviti podržavati. ROG Ally X službeno će biti lansiran 2. lipnja. Iako cijena još nije otkrivena, strani mediji navode da će biti viša od cijene trenutnog modela Ally 2023, koji će i dalje biti u prodaji uz novi model.

"Želimo OLED"

Video je privukao brojne komentare, a većina fanova izrazila je nezadovoljstvo. "Izgleda da ću preskočiti Ally X ako nema OLED ili novi procesor", "Dakle, isti uređaj s istim zaslonom i procesorom, samo s većom baterijom?", "Želimo OLED", "Ovo je zakašnjela prvoaprilska šala", "Ovo je mogla biti objava na društvenim mrežama", "Kako ubiti hajp 101".

Pročitajte više