Autor koji je popularizirao koncept hyggea ima novu hit knjigu

Foto: Press

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IZ PERA jednog od najpoznatijih modernih autora današnjice Meika Wikinga, koji je popularizirao koncept hyggea, stiže nova knjiga - Moj hygge dom.

Autor nas ovoga puta navodi kako koristiti prostor, rasvjetu i dizajn da bismo transformirali prostor u kojem živimo u dom u kojem nam je ugodno. U posljednje vrijeme, više nego ikada prije, naši domovi moraju odisati ugodom i pružati nam osjećaj sigurnosti.

Naši su domovi prostor unutar kojeg možemo biti ono što uistinu jesmo, gdje se možemo opustiti i stvarati posebna sjećanja sa svojom obitelji i prijateljima. Inspirirana danskim dizajnom i tradicijom, ova nas knjiga uči kako pretvoriti naš dom u sigurno utočište i živjeti, barem u malim količinama, kao najsretniji narod na svijetu - Danci.

Nova uspješnica Meika Wikinga otkriva što je to što dom čini sretnim: uključujući razliku između prostranosti i veličine prostora, važnosti rasvjete te savjeta kako njegovati blizak odnos s ukućanima. Bez obzira na to koliko prostora posjedujete ili kakav je vaš budžet, Meik opisuje kako možete koristiti boju, svjetlo i prostor kako biste stvorili vaš sretan dom i slavili dansku tradiciju.

O autoru i prijašnjim knjigama

Prvu knjigu Hygge - Danski recept za sretan život, objavio je 2016. godine i odmah je postala globalni fenomen, a do danas se prodala u više milijuna primjeraka. Već sljedeće godine objavljuje knjigu Lykke – Potraga za najsretnijim ljudima na svijetu u kojoj donosi rezultate istraživanja što ljude čini sretnima.

Ugledni svjetski časopisi New York Times i Sunday Times tjednima su njegove uspješnice Hygge i Lykke svrstavali na vrhove ljestvica najpopularnijih naslova. Osim što je uspješan autor, čije su knjige objavljene u više od 30 zemalja, Meik Wiking direktor je Instituta za istraživanje sreće iz Kopenhagena i već dugo proučava čaroliju danskoga načina života.

Njegova istraživanja i rezultati savršena su podloga za njegove recepte i savjete koje prate milijuni čitatelja.

Knjigu Moj hygge dom možete kupiti u Mozaik knjizi po cijeni od 218.43 kn (28.99 €).

Pročitajte više