Bivša zaposlenica trgovine obućom otkrila je koja je prava svrha Uggsica

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MEĐU najpopularnijim čizmama za hladno vrijeme svakako su Uggsice. Mekane su i tople, a mnogi ih rado nose i kad padne snijeg. No, bivša djelatnica trgovine obućom na svojem je TikToku otkrila kako ih ljudi zapravo pogrešno nose te kako one uopće nisu namijenjene za zimsko vrijeme.

Neopravdano ih zovemo bucama

TIktokerica Lex ima cijeli serijal na svojem profilu u kojem dijeli različite dogodovštine iz svijeta trgovine. Tako je prepričala jedan doživljaj u kojemu je otkrila kako popularne Ugg čizme uopće nisu namijenjene za snijeg. Prema njoj, unatoč tomu što su tople i mekane, a mnogi ih i nazivaju bucama, u pitanju nije sigurna zimska obuća.

@a.leg.sis #retailstories ♬ original sound - lex

Lex je prije desetak godina radila u trgovini obuće. Djevojčica od 11-12 godina je s ocem došla po Uggsice. Ocu se nisu svidjele čizme, smatrao da je da neće biti dobre za led ili kišu. Lex je pojasnila kako je bio posve u pravu, no djevojčica je inzistirala jer njezine prijateljice ih nose po ledu i snijegu. Situacija je to koju je često viđala.

Odlučila je biti iskrena prema kupcima i potvrditi da Uggsice doista nisu rađene za zimu. Uopće nisu namijenjene vanjskim uvjetima.

"Ako je vani suho i čisto, sve će biti u redu, ali izbjegavajte ih nositi po snijegu, bljuzgi, ledu, bilo čemu takvome", rekla je i dodala kako su Uggsice zapravo dosta skliske te uopće nisu vodootporne.

Čemu onda služe?

"Objasnila sam im kako su Ugg čizme dizajnirane u Australiji kao nešto toplo i udobno što nosite nakon, primjerice, surfanja. Da, mekane su i udobne i pufaste, ali nisu za vlažno vrijeme", pojasnila je Lex. Djevojčica je i nakon pojašnjenja nastavila govoriti kako ih njezine prijateljice nose po snijegu. Lex je to bilo posve jasno, no i dalje, ističe, to jednostavno nije njihova namjena.

"Džonovi Uggsica su od pjene, a ne gume, to je kao da hodate po snijegu u japankama", rekla je. "Mnogi prodavači će vam ih prodati kao zimske čizme jer su skupe".

Ocu je pokazala čizme koje zapravo jesu vodootporne i prikladne za zimsko vrijeme. Zahvalio joj je na iskrenosti i na kraju nije kćeri kupio Uggsice, no rekao joj je da će svakako preporučiti trgovinu upravo temeljem njezine profesionalnosti i znanja.

"Uggsice su za jesen, a ne zimu", "Ne sviđaju mi se, ali da ih kupim, nosila bih ih po doma," "Razmišljala sam da ih kupim, tako da mi je ovo puno pomoglo", "Uvijek koristim vodootporni sprej na njima", "Poskliznula sam se na led i slomila ruku dok sam ih nosila. Zbilja nisu za zimu", neki su od komentara ispod videa.

Pročitajte više