Bivši zaposlenik Applea na TikToku otkrio koje se proizvode isplati kupiti, a koje ne

Foto: Promo/store.com.hr/sve.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BIVŠI zaposlenik Applea na TikToku je objavio recenziju Appleovih proizvoda i otkrio koje se po njemu isplati kupiti, a koje ne.

Za iPhone 14 Pro kaže da je isti kao i iPhone 13 Pro, samo što nema zaslon s urezima. Kaže i da je iPhone 13 isti kao i iPhone 14, a da su iPhone 14 Plus napravili jer nitko nije htio manju verziju.

@hitomidocameraroll Honest opinion on current gen Apple products. #apple #appleemployee #tech #iphone #ipad #airpods #mac ♬ original sound - HitoriCameraRoll

iPad

"Ako želite crtati, onda vam nije loše da uzmete iPad Air, a ako vam treba za posao, onda vam je iPad sasvim dobar i ako vam ne smeta tipka, platit ćete ga 120 dolara jeftinije", kaže u videu. 

Pojednostavio je i ovako - ako vam vaš telefon nije dovoljno velik, uzmite iPad mini, ako želite iPad i želite ga koristiti za crtanje, uzmite iPad Air, a ako želite crtati profesionalno, uzmite iPad Pro, i to najbolje iPad Pro 12.9. 

Apple iPad 9 (lijevo) cijena 427.12 € (3222.09 kn) / Apple iPad 10 (desno) cijena 680 € (5123.46 kn)

Apple watch

Za Apple satove nema puno toga lijepo za reći, točnije, kaže da su smeće, no svejedno ih je razvrstao od najgoreg do najboljeg unutar Appleove ponude. Za Appleov Watch Hermes kaže da je čisto bacanje novca. Apple Watch Nike mu je u redu, odnosno isti je uobičajen Appleov sat samo što na sebi ima Nike znak.

On kaže da je Apple Watch SE najbolji sati koji možete kupiti unutar njihove ponude. Apple Watch Series 8 je isti kao i posljednjih pet generacija, samo što ovaj ima crash detection, što imaju i telefoni. Apple Watch Ultra je za one koji žele ogroman sat ili imaju velik ručni zglob.

Apple Watch SE2, cijena je 342.10 € (2577.55 kn)

Air Pods 

Za Air Pod Pro kažu da je jako dobar. On ima treću generaciju i super mu je, dok mu je najdraža druga generacija Air Pods, ali se brzo kvari, odnosno postaje lošija nakon godinu dana, barem njemu.

"Air Pod Max ne kupujte jer po toj cijeni možete kupiti puno toga", kaže u videu. Savjetuje da uzmete Sony ili Bose.

HomePod

Za novi HomePod kaže da ne zna zašto je opet u prodaji jer je isti kao i prva generacija HomePoda, možete kupiti i mini, nije loš, ali ne vrijedi toliko novca, dodaje.

"TV 4k je vrijedan novca, a ako nemate smart TV, onda je ovo super stvar", rekao je.

Apple TV 4K, cijena je 187.37 € (1411.74 kn)

Mac

Ako ste student i ako vam treba za svakodnevne stvari, onda je MacBook Air po njemu idealan. Nadalje, ako želite uređivati slike i videa ili se bavite glazbenom produkcijom, preporučuje MacBook Pro. Ako radite od kuće, Mac vam je sasvim u redu, to je doslovno MacBook Air s većim zaslonom, kaže u videu.

Za Mac mini kaže da je loš, Mac Studio mu je bolji od Maca Pro, a Display je lijep, ali nije vrijedan tog novca. 

Video je lajkalo 1.3 milijuna ljudi i brojni su komentari poput: "Hvala vam na ovom videu, obožavatelj sam Applea, ali gotovo polovina njihovih proizvoda nije vrijedna toga i postoje bolji proizvodi na koje možete potrošiti novac."

Pročitajte više