Boca Coca-Cole na benzinskoj postaji je više nego dvostruko skuplja nego u trgovinama

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IAKO znamo da je većini proizvoda na benzinskim postajama cijena viša, ipak nas je neugodno iznenadio račun za bocu Coca-Cole i dvije Janine vode koji smo prije koji dan dobili na Tifonovoj benzinskoj postaji na autoputu prema Rijeci. Naime, ta tri proizvoda smo ukupno platili 6.79 eura (51.16 kn), a tek nakon što smo na mobitelu vidjeli obavijest o isplati odlučili smo odgužvati račun i detaljno pogledati cijene.

Tako na toj benzinskoj postaji boca Coca-Cole od 500 ml košta 2.29 eura (17.25 kn), a boca Jane od litre košta 2.25 eura (16.96 kn). Za usporedbu, u trgovinama Coca-Cola od 500 ml košta 1.05 eura (7.91 kn), a boca Jane od litre košta 0.85 eura (6.40 kn).

Jasno nam je da su gotovo svi proizvodi na benzinskim postajama skuplji, ali da su dvostruko skuplji to nismo računali pa smo tako napravili grešku da smo platili i tek naknadno pogledali račun/cijene. Na greškama se uči, drugi put ćemo se opskrbiti napitcima u trgovini prije puta.


Ako želite pratiti novitete ili dobre popuste prehrambenih i neprehrambenih proizvoda u maloprodajnim trgovinama, pratite našu Index šoping-listu koju izbacujemo svaki tjedan.

>> Index šoping-lista: Ben & Jerry's sladoled je na 50% popusta
>> Index šoping-lista: Dash proizvodi su na dobrom popustu

Pročitajte više