Četiri glamping smještaja u Hrvatskoj završila na Timesovoj listi najboljih u Europi

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GLAMPING je sve popularniji zadnjih godina, a mnoge privlači taj smještaj u obliku luksuznog šatora koji je spojen s prirodom. Novinar britanskog The Timesa sastavio je listu od 25 najboljih glamping lokacija i smještaja u Europi, a na popisu su se našla četiri u Hrvatskoj. 

"Prednosti glampinga postaju još uvjerljivije kada odete u inozemstvo. Odjednom ste oslobođeni svih gužvi i ne morate birati odredište do kojeg se morate voziti. Bit ćete negdje na spektakularnom mjestu, s divljim životinjama kao susjedom - umjesto brbljave obitelji koja se budi u 6 ujutro", istaknuo je novinar The Timesa na početku članka. 

"U Skandinaviji se to radi s osjećajem za stil i ljubavlju prema teksturi. Merino popluni? Da, molim. U Hrvatskoj će se taj veliki safari-šator otvoriti prema suncem okupanom dijelu Jadrana. A u Francuskoj će glamperi spavati usred krajolika živopisnog zelenila s golemim prirodnim bazenom u koji možete uroniti", istaknuo je.

Na popisu od 25 najboljih glamping smještaja u Europi našli su se oni u Švedskoj, Španjolskoj, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Norveškoj, Švicarskoj, Austriji, Portugalu, Danskoj, Srbiji, Njemačkoj i Hrvatskoj. 

Čak četiri hrvatska glamping smještaja dospjela su na ovu listu najboljih, a oni su: Abeille Maison na otoku Braču, Gastro Glamping Resort Fešta na otoku Žutu, Plage Cachée na otoku Hvaru i Arena One 99 u Istri. 

Abeille Maison, Brač 

"Šetnja Zlatnim ratom bez gužve značajna je prednost kada rezervirate Abeille Maison na otoku Braču. Ta poznata plaža udaljena je manje od deset minuta hoda od ovog sjenovitog mjesta zaštićenog borovima", piše novinar Timesa.

Ističe da to nije jedini razlog za posjet, već i to da je ovo glamping s pet zvjezdica koji ima koktel bar, vrhunski restoran i privatan bazen na ogromnoj terasi. Šatori pak imaju jednu ili dvije spavaće sobe, a svaki ima kuhinju i tuš. 

Cijena noćenja za dvije osobe u srpnju je od 463 eura naviše, a smještaj možete vidjeti ovdje


Gastro Glamping Resort Fešta, Žut

"Nautičari obožavaju restoran Fešta obitelji Mudronja. Nalazi se daleko od turističke staze, na gotovo pustom otoku Žutu, sa svježom ribom, domaćim kruhom i vlastitim maslinovim uljem na jelovniku", ističe novinar u svom osvrtu.

No navodi i da ne morate biti milijunaši da biste ovdje odsjeli. "Obitelj nudi elegantno namještene šatore za dvije i tri osobe podignute na drvenim palubama usred maslinika i s lijepim pogledom na Jadran", napisao je. 

Cijena noćenja za dvije osobe u srpnju je od 267 eura naviše, a smještaj možete vidjeti ovdje


Plage Cachée, Hvar

"Smješten između suhozida, na zasjenjenom dijelu hvarske sjeverne obale, ovo je kamp koji kao da je izašao sa stranica magazina World of Interiors. Pet valovitih platnenih šatora dolazi sa željeznim krevetima, prugastim tkanim tepisima i umivaonicima za ruke ugrađenim u reciklirane radne klupe", ističe novinar.

Cijena noćenja u srpnju za dvije osobe je 283 eura, a smještaj možete vidjeti ovdje


Arena One 99, Pula

"Još uvijek je rijetkost pronaći cijelo odmaralište posvećeno glampingu. Ali ovdje, u blizini južnog vrha Istre, sve što ćete vidjeti su dobro opremljeni šatori ispunjeni udobnim komadima. Sadržaji uključuju školu jedrenja na dasci, toplice na vrhu brda i mnoštvo kafića i restorana uz obalu. Mogli biste ovdje provesti cijeli tjedan i nikada ne napustiti prostor", istaknuo je novinar Timesa. 

Cijena noćenja u srpnju za dvije osobe je od 159 eura naviše, a smještaj možete vidjeti ovdje

Timesov popis 25 najboljih glamping odredišta u Europi možete vidjeti ovdje

Pročitajte više