"Chanel je Zara za bogate": Ljudi popljuvali Chanelovu kolekciju

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIKTOKERICA Ally Shapiro nedavno je postala viralna na TikToku zbog svojeg videa u kojem je kritizirala Chanelovu odjeću nazvavši je "Zarom za bogate". U videu je pokazala torbe, šešire i tenisice iz Chanelove trgovine istaknuvši da je razočarana kvalitetom materijala i izrade.

@allyshaps Repeat after me: Chanel is Zara for rich people. You cant unsee it. Im sorry i love Chanel but the quality has gone downhill so much…i would have taken more videos but it was a small store. Am i crazy?! #chanel #shopping #fashion #zara ♬ original sound - Ally Shapiro

Njeni komentari izazvali su lavinu reakcija, a mnogi korisnici su se složili s njenim mišljenjem nazivajući Chanelovu kolekciju jeftinom.

"Chanel* Virginie Viard je Zara za bogate osobe", "Bila sam sigurna da je ovo Zara prije nego što si rekla", "Zarina kolekcija ovog ljeta je bolja", "To je i razlog zbog kojeg su upravo otpustili svog kreativnog direktora. Potrebna im je potpuna reinvencija", "Ovo im je najgora kolekcija", "Sve izgleda tako jeftino", "Chanelova kvaliteta je krenula nizbrdo", "Nedostaje mi stari Chanel, što se dogodilo?", "Chanel je umro s Lagerfeldom", samo su neki od komentara.

Ova kritika stiže u vrijeme kada se brend suočava s odlaskom kreativne direktorice Virginie Viard, koja je preuzela ulogu nakon smrti Karla Lagerfelda 2019. godine. Njeno vodstvo obilježeno je izazovima, uključujući kontroverze oko Chanelove kolekcije Cruise za sezonu 2024./2025. i dramatičnog povećanja cijena.

Te su promjene izazvale snažne reakcije među klijentima, a mnogi su izrazili zabrinutost zbog smjera u kojem se Chanel kreće. Kritike su posebno usmjerene na dizajn, koji se udaljio od klasične estetike brenda miješajući tradicionalne elemente s modernim trendovima, koji nisu uvijek dobro prihvaćeni.

Značajno povećanje cijena

U posljednje dvije godine Chanel je značajno povećao cijene pravdajući se rastom troškova sirovina i očuvanjem ekskluzivnosti i visokih standarda izrade. No ova povećanja nisu dobro prihvaćena, a nijedan drugi luksuzni brend nije poduzeo tako oštre korake kao Chanel, piše Jing Daily.

Sada nam ostaje vidjeti tko će preuzeti ulogu novog kreativnog direktora i kakav će utjecaj imati na budućnost Chanela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.