Chanel predstavio najnoviji sat. Ljudi pišu: Ovo je sramota za modnu kuću

Foto: chanel.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U MODNOJ industriji maštovitost i autentičnost često su presudne za postizanje izuzetnosti. Coco Chanel je jednom rekla: "Da bi netko bio nezamjenjiv, uvijek mora biti drugačiji." Ovo duboko razmišljanje zasigurno je nadahnulo Chanelov Creation Studio za satove da stvori nešto jedinstveno - animirani J12 Automaton Calibre 6. Premijerno prikazana na sajmu Watches & Wonder 2024., Chanel Couture O'clock Watch Capsule kolekcija je istaknula ovu iznimnu kreaciju. Iako se na prvi pogled može činiti kao da je Coco glavna zvijezda samog sata, istinska čarolija leži u izvanrednoj mehanici koja stoji iza njega.

Aktiviranje ovog remek-djela s 355 komponenti je jednostavno - samo pritisnite gumb. Taj jednostavan korak pokreće čaroliju sata koja traje deset sekundi, a prikazuje Gabrielle Chanel i njezinu couture radionicu u Ulici Cambon. S promjerom od 38 mm, kućište sata savršeno kombinira estetiku i tehničku izvrsnost, koristeći najkvalitetnije materijale i sofisticirane detalje.

Neki su izrazili razočaranje njegovim izgledom

Posebno je impresivan kontrast visokootporne keramike u mat crnoj boji i 48 blistavih baguette dijamanata s crnim rubom. Na stražnjoj strani kućišta otkrivaju se enigmatični detalji koji, nakon pažljivog promatranja, otkrivaju počast Chanelovom naslijeđu i viziji.

Iako je sat rezultat dugotrajnog rada i impresivne tehnološke izvedbe, neki su izrazili razočaranje njegovim izgledom na društvenim mrežama. Komentari ispod objava bili su kritični, poput: "Ovo je sramota za modnu kuću", "Izgleda kao Swatch za djecu, ništa posebno", "Gabrielle se prevrće u grobu", "Masakrirali su Coco Chanel u ovom satu, izgleda kao vještica". Unatoč kritikama, mnogi su ipak bili oduševljeni satom.

Pročitajte više