Circle to Search bit će na 200 milijuna uređaja do kraja 2024. godine

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLEOVA godišnja I/O konferencija za programere započela je jučer, a kao što se očekivalo, u središtu pozornosti bila je umjetna inteligencija. Većina najava prikazivala je kako tvrtka uvodi inteligentne alate u naš svakodnevni život.

Među najzanimljivijim najavama bila je ekspanzija alata Circle to Search, Googleovog inovativnog AI-pokretanog alata za pretraživanje. Google ima velike planove za Circle to Search, s ciljem da udvostruči njegovu prisutnost na 200 milijuna uređaja do kraja 2024. Trenutno dostupan na više od 100 milijuna uređaja, Circle to Search novi je način interakcije s informacijama na pametnim telefonima.

Od svog predstavljanja ova značajka je brzo postala popularna

Otkako je prvi put predstavljena na telefonima Galaxy S24, ova značajka postala je popularna jer se lako koristi na Android uređajima. Korisnici mogu jednostavno pritisnuti i držati donju navigacijsku traku, zatim kružiti prstom kako bi označili bilo koji dio ekrana - bilo da je to tekst, slika ili video - i odmah pokrenuti Google pretraživanje za dodatne informacije o označenom sadržaju.

Samsung proširuje dostupnost značajke Circle to Search na svoje uređaje putem Galaxy AI ažuriranja, a očekuje se i daljnja ekspanzija. Kako navodi Android Authority, ova značajka će vjerojatno postati standardna ponuda u nadolazećim Googleovim i Samsungovim telefonima kasnije ove godine.

Pročitajte više