Cowgirl stil sada je prisutan i u uređenju domova

Foto: Shutterstock/zara.com/temu.com/bonami.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MOŽDA niste u Teksasu, ali cowgirl stil je postao popularan diljem svijeta. Zašao je u svijet mode, glazbe i opću kulturu. Na društvenim mrežama ćete primijetiti mnoge u kaubojkama i šeširima, slično onima iz Beyoncéinog spota Cowboy. Ali, postavlja se pitanje, može li ovaj preporod western stila naći svoje mjesto i u uređenju naših domova? Prema dizajnerima interijera, odgovor je definitivno da.

"Traži se ukupna pristupačnost i toplina u interijerima naših domova. Ljudi teže opuštenijem pristupu. Dok su neki moderni trendovi naglašeni kutovima, uglađenim linijama i minimalizmom, dekor inspiriran western stilom djeluje opuštenije, kao da ste vikend proveli na ranču. Tu su nježne teksture, tople neutralne nijanse i, za razliku od suvremenog luksuza, ništa ne mora biti savršeno. Zapravo, nepravilni detalji su u trendu", rekla je Eugenia Triandos, dizajnerica interijera u Hibou Design & Co za portal House Beautiful.

"Malo detalja može napraviti veliku razliku"

Najbolje je što ne morate živjeti na selu da biste usvojili ovaj stil. Dizajner Max Humphrey ističe: "Posebno uživam u prikazivanju zapadnjačkih tema na neočekivanim mjestima, poput istočne obale, gradova i predgrađa, umjesto na očekivanim ruralnim područjima. Ako vas zanima zapad, relativno je jednostavno unijeti taj stil u domove."

Iako sama ideja kućnog dekora u kaubojskom stilu može izazvati slike staromodnih vesterna - ljuljajuća drvena vrata, podovi prekriveni piljevinom, rogovi bika - to ne mora biti tako. Tajna, prema Humphreyju, leži u detaljima. "Malo detalja može napraviti veliku razliku", savjetuje on. "Važno je obratiti pažnju na materijale poput kože ili antilopa, naglaske na resicama i metalne završetke." Kako bismo vam pomogli unijeti dašak divljeg zapada u vaš dom, u nastavku smo izdvojili nekoliko detalja za dom koji su inspirirani zapadnjačkim stilom.

Stolac s osloncem za noge s frotirnom podstavom, cijena je 79 eura
Veliko zidno zrcalo starinskog izgleda, cijena je 259 eura
Tepih s uzorkom kravlje kože, cijena je 66.39 eura
Fotelja Montana, pletena, kožna, smeđa, cijena je 449 eura

Pročitajte više