Delikatne i neobične: Osvojile su nas ove elegantne porculanske posude

Foto: @sophie_cook_porcelain

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SOPHIE COOK poznata je po svojim delikatnim porculanskim posudama i vazama koje spajaju elemente boje i neobičnog oblika. Najčešće ih krasi debeljuškasti donji dio i iznimno dugačak i uzak vrh i, naravno, mnoštvo boja. One mogu biti dekoracija same po sebi, što mnogi i rade, skupljajući više različitih posuda u razigranim bojama. 

Sophie Cook je 1997. diplomirala na Camberwell College of Arts, a njezin se rad sada može pronaći u zbirkama diljem svijeta, uključujući Museum of the Home u Londonu, Montreal Museum of Fine Arts i Manchester City Galleries. Godine 2002. dobila je nagradu Adrian Sassoon od Kilna na Chelsea sajmu obrta.

Stvara samo četiri komada dnevno 

Sophie s glinom radi više od 20 godina i prepoznata je po svojim radovima u svijetu ljubitelja keramike i interijera. Osim za privatne domove, ona stvara i prilagođene instalacije za visokoprofilne hotele i urede diljem svijeta i prima stalna priznanja vrhunskih publikacija o dizajnu.

No njezine neobične keramičke posude i vaze nisu jednostavne za izradu, a keramičarka stvara samo četiri komada dnevno koji se potom pročišćavaju, peku i glaziraju.

Oblik boce, suze i mahune

"Tijekom godina razvila je oblike boca, mahuna i suza, kojima se njezini klijenti dive zbog njihovih mekih, skulpturalnih obrisa. Ovi su radovi ostakljeni svijetlim vodenim, citrusnim nijansama, suptilnim neutralnim i bogatim zemljanim tonovima, a sve je razvila sama umjetnica", navodi se na službenoj stranici.

Sophie živi na obali Suffolka sa svojim partnerom i njihova tri sina. Krajolik Suffolka i dalje je inspiracija za njezin rad, a nedavno je razvila novu paletu zemljanih boja, u rasponu od smeđe do najdublje plave boje.

Online trgovina Sophie Cook porculan šalje diljem svijeta, a cijena vaza kreće se od 215 funti (248.46 eura / 1872.02 kn). Kompletnu ponudu možete vidjeti ovdje

Pročitajte više