Dijamanti u ovom nakitu napravljeni su od zraka. Pogledajte fotke

Foto: shahlakarimi.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVE VIŠE brendova okreće se održivom poslovanju pa traži nove i inovativne načine proizvodnje uz što manje štetnog utjecaja. Za neke je to otvorilo mogućnost stvaranja novih partnerstva i dijeljenja resursa i estetike. 

Njujorški brend nakita Shahla Karimi primjer je toga, a u suradnji s dijamantima Aether, koji se smatraju prvim dijamantima s negativnim ugljikom i pozitivnim utjecajem na svijetu, napravili su ovu kolekciju, piše Wallpaper.

Aether stvara dijamante od zraka uzimajući ugljik iz atmosfere i pretvarajući ga u sirovinu, koja se potom stavlja u reaktore napajane čistom energijom. Tijekom narednih nekoliko tjedana polako se stvaraju dijamantni kristali.

Njihov nakit, uključujući šik alternativno zaručničko prstenje, karakteriziraju snažni arhitektonski oblici s neuobičajenim mjestima na koja se postavljaju dijamanti i jakim siluetama koje čine moderne komade. Iako ovi komadi nakita ne sadrže prave dijamante, cijena im je visoka te se kreće od 1290 dolara naviše (1223.56 eura), dostavljaju i u Hrvatsku, a više o njima možete vidjeti ovdje

Pročitajte više