Dizajneri interijera otkrili pet najpopularnijih boja kauča za 2024.

Foto: Shutterstock/Pexels/ikea.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KADA razmišljate o odabiru savršene boje sofe za vašu dnevnu sobu, postoji mnogo opcija koje možete istražiti. Možete birati između bezvremenskih nijansi koje će pružiti dugotrajan stil i udobnost ili se možete prepustiti najnovijim trendovima. 

Iako se nije mnogo promijenilo u svijetu trendova boja sofa, neke nijanse koje su bile popularne 2023. i dalje su visoko tražene. Međutim, ima i nekoliko novih koje privlače pažnju. Dizajneri interijera otkrili su za časopis Livingetc pet najpopularnijih boja sofa za 2024. koje će unijeti eleganciju i stil u vašu dnevnu sobu.

1. Nijanse ljubičaste

Ljubičasta je ponovo u središtu pažnje. Ako razmišljate o nabavci nove sofe i želite dodati hrabru notu boje koja će privući pažnju, razmislite o kraljevski ljubičastoj, patlidžan boji ili nijansama bordo boje. To su odlični dodaci potpuno bijeloj dnevnoj sobi.

"Zaboravite na bijelo ili sivo", kaže dizajnerica interijera Crystal Sinclair. "U svom domu imam baršunastu sofu u nijansi patlidžana i obožavam je!"

Potpuno bijeli interijer pruža klasičan i elegantan izgled, ali za nešto topliji osjećaj, ova nijansa ljubičaste sjajno će se uklopiti s tamnijim nijansama smeđe boje. Jastuk s tamnozelenim baršunastim naglaskom ili u nijansi mahovine također će dodati posebnu notu.

2. Kremaste boje

Trosjed, Lejde svijetlo bež/smeđa, cijena je 899 eura

Kremaste boje su možda već dugo prisutne u dizajnu interijera, ali njihova kontinuirana popularnost u suvremenim dnevnim sobama svjedoči o njihovoj sposobnosti da ostanu relevantne i omiljene među dizajnerima i vlasnicima domova.

JD Irpino, direktor Louis & Rose, naglašava da će tople nijanse poput bež i smeđe i dalje imati svoje mjesto u dnevnim sobama. Ova predviđanja odražavaju opću tendenciju prema toplim, prirodnim nijansama koje stvaraju osjećaj udobnosti i ugode u prostoru. Upotreba bež i smeđih tonova doprinosi atmosferi topline i prirodnosti, čineći dnevnu sobu ugodnim i privlačnim prostorom za boravak.

3. Rubin crvena

Rđava crvena je bila u trendu 2023., ali kao i u svijetu mode, preferiramo svjetliju nijansu crvene u interijerima. Tu dolazi teorija neočekivane crvene. Ova teorija sugerira da dodavanje ove boje može sobi dati samopouzdanje i hrabrost, a da ne pređe granicu. Iako je crvena nijansa složena za kombiniranje, može se uskladiti s mnogim bojama iz širokog spektra.

4. Nijanse ružičaste

Diori trosjed s ležajem roza, cijena je 699.99 eura

U istom duhu kao teorija neočekivane crvene, ružičaste boje pružaju toplinu, a popularnost različitih nijansi ružičaste sigurno ne jenjava.

"Apsolutno obožavamo kombinaciju ružičaste i zelene", kaže Melissa Lee, osnivačica tvrtke za dizajn interijera iz New Yorka, Bespoke Only. "To je paleta boja koja se često koristi u povijesnim kućama", dodaje. To dodatno potvrđuje njihovu univerzalnu privlačnost i dugotrajnu relevantnost u dizajnu interijera. Ova paleta boja može pružiti osjećaj nostalgije i tradicije, ali istovremeno ostaje svježa i suvremena kada se koristi na suptilan način.

5. Zlatno žuta

Trosjed, Vissle žuto-smeđa, cijena je 530.76 eura

Dizajnerica interijera Heather Hilliard ističe sposobnost zlatnožute boje da stvori harmoničan sklad s drugim bojama, posebno s dubokim plavim i sivim tonovima.

Nadalje, ističe kako zlatnožuta boja lijepo dopunjuje čelično sive, crne i smeđe tonove, stvarajući bogatstvo i sofisticiranost u prostoru. Ova kombinacija boja dodaje teksturu, dubinu i raznolikost prostoru, istovremeno pružajući osjećaj luksuza i topline.

Pročitajte više