Dizajneri kažu da je Aniston ispred trendova s izborom zidne obloge u kuhinji

Foto/Screenshot: EPA/Instagram/iverpan.hr/kaindl.com/egger.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDAN od trendova koji sve više uzima maha u 2024. godini, kada je riječ o uređenju kuhinja, jest oblaganje zidova jednim velikim komadom ploče koji zatim pokriva cijeli zid između donjih i gornjih kuhinjskih ormarića. Ovakav izgled kuhinje odobravaju i mnoge slavne osobe, uključujući Jennifer Aniston.

Ona je nedavno na Instagramu podijelila uvid u to kako si priprema kavu, ali je dala i pogled na kuhinju koja krasi njezin dom u Los Angelesu.

Ono što je nekima zapelo za oko jest crna ploča velikog formata na zidu, vjerojatno izrađena od mramora, koja pruža odličan kontrast njezinim svijetlim drvenim kuhinjskim ormarićima. Valja istaknuti da se ona okrenula ovom izgledu mnogo prije nego što je to postao kuhinjski trend.

Osim što su ovakve ploče estetski privlačne, one su i praktične

Dizajner Jack Winfield, koji radi u britanskom salonu kuhinja po mjeri Tom Howley, za Homes & Gardens je otkrio da su ovakve ploče prilično praktične.

"Osim estetske ljepote, jedna od prednosti ovakvih ploča na zidu u kuhinji jest praktičnost. Jedinstveni komad materijala s minimalnim spojevima mnogo je lakše čistiti nego tradicionalno postavljene pločice. Ako se redovito i pravilno održava, neće zahtijevati puno brige ili brzu zamjenu u usporedbi s alternativama", rekao je.

Dodaje da, osim funkcionalnosti koja je ključna u kućanstvima koja svoje kuhinje koriste svakodnevno, ovakva ploča može i uspješno zakamuflirati svakodnevna prskanja ili prolijevanja.

Osim ploča velikih formata od mramora, kvarca i laminama, popularna je i opcija postavljanja ogledala u isto tako velikom formatu umjesto kuhinjskih pločica. No, Winfield upozorava da će se na takvoj pozadini vidjeti apsolutno svaka mrlja, što će zahtijevati više održavanja.

Kopirajte izgled

Ako želite kopirati ovaj izgled u svojoj kuhinji, pregledali smo ponudu trgovina i izdvojili nekoliko opcija niže.

Kvarc Jupiter 2020, Iverpan, 268.75 €/m2
Zidna ploča Kaindl Pietra Grey, Iverpan, 32.38 €/m
Egger Pietra Grigia crni, Elgrad, cijena na upit

Pročitajte više