Dobro očuvan primjerak ove igre vrijedi višestruko više od prosječne plaće

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

 

LEGENDARNA Nintendo igra danas je izuzetno tražena i vrijedna. Ako je još uvijek imate, The Legend of Zelda: A Link to the Past danas vam može priskrbiti i tisuće američkih dolara, ovisno o stanju u kojemu ste je sačuvali. Igra je puštena u prodaju 1991. u Japanu te 1992. diljem SAD-a. Mnogi je smatraju jednom od najboljih igara ikad.

Kutija vrjednija od igre

Zatvorena i netaknuta kopija igre vrijedi do nevjerojatnih 3071.75 američkih dolara, tvrdi PriceCharting. Ako je igra stručno procijenjena, vrijedi još više te za nju možete dobiti do 5483.87 američkih dolara.

Ako je igra otvarana, ali su svi materijali unutra, možete dobiti 155.90 američkih dolara. Ako imate samo kutiju, ona vrijedi 88.54, a knjižica 17.73 američkih dolara. Sama igra, bez kutije i popratnih materijala, vrijedi samo 34.97 američkih dolara.

U pitanju su tek procjene temeljene na dosadašnjim prodajama, tako da prilikom prodaje možete dobiti nešto drugačiji iznos, bio on veći ili manji.

>> Čuvate li stare igre? Ova danas vrijedi preko 500 dolara

Serijal je popularan i danas

The Legend of Zelda: A Link to the Past je jedna od najpopularnijih igara za SNES (Super Nintendo Entertainment System) te je obilježila devedesete, a ostvarila je i brojne pohvale kritičara, piše The Sun.

Do 2004. ova je igra bila prodana u 4.61 milijun primjeraka diljem svijeta. Verzija za Game Boy Advance, koja je puštena u prodaju 2002., prodana je u 1.89 milijuna primjeraka diljem svijeta. Serijal ovih igara i dalje je izuzetno popularan i tražen.

Pročitajte više