Dubravica prodaje ekskluzivni panettone koji je radio cijenjeni talijanski slastičar

Foto: PR

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DUBRAVICA u ponudi ima limitiranu seriju panettonea, koja je nastala u suradnji s talijanskim majstorom panettonea Andreom Tortorom. Radi se o maloj, limitiranoj i ekskluzivnoj seriji panettonea u dva okusa. 

Suradnju Dubravice i talijanskog majstora za panettone inicirao je Krunoslav Mikelec, glavni tehnolog Dubravice, svjestan da je panettone jedan od kompliciranijih slastičarskih proizvoda. Raspitali su se među talijanskim kolegama da im preporuče vrhunskog majstora za panettone. Svi su ispalili kao iz topa: "Andrea Tortora! On je najbolji na svijetu!"

Nekoliko mjeseci nakon toga Mikelec je proveo tri dana u pogonu kod Andree, gdje su pripremali uskrsnu kolekciju njegove zaštićene verzije Colombe Uovo di Tortora. Tako je došlo i do ove suradnje.

Tko je Andrea Tortora

Tallijanskog slastičara Andreu Tortoru smatraju jednim od najvećih majstora panettonea. On je sin četvrte generacije slastičara s internacionalnim znanjem i iskustvom, od Pariza do Londona i od Singapura do Venecije.

Nakon što je radio diljem svijeta u nekim od najboljih restorana, uključujući Ledoyen u Parizu, Waterside Inn u Brayu i Ristorante Zafferano u Singapuru, Andrea je bio i pastry chef restorana St. Hubertus s 3 Michelinove zvjezdice chefa Norberta Niederkoflera u San Cassianu.

Gastronomski vodiči Il Gambero Rosso i Identita Golose nagradili su ga titulom najboljeg slastičara u Italiji 2017. godine, a 2018. godine gastronomski vodič Espresso dodijelio mu je titulu slastičara godine.

Nakon važnih nagrada koje je dobio, Andrea Tortora je 2017. započeo vlastiti projekt AT Pâtissier, koji nastavlja s velikim entuzijazmom, s ciljem ponude vrhunskih zanatskih dizanih proizvoda koje karakterizira svježa suvremena elegancija. Zvijezda njegovih dizanih proizvoda je svakako panettone, koji se u Italiji rasproda u rekordnom roku te je svake godine iznimna potražnja za njim. 

Ekskluzivna suradnja s Dubravicom

Njegov panettone proglašen je najboljim u Italiji za 2018. i 2019. godinu. 

Sastojci koje koristi su najbolji na svijetu, a suradnja s Dubravicom ostvarena je s malom, limitiranom i ekskluzivnom serijom od 500 komada najfinijeg panettonea u dva okusa. 

Panettone glazirani (kandirano voće) te Panettone tri čokolade (tamna čokolada, kremasta Gianduja del Piemonte i mliječna čokolada sa slatkim notama karamele). Proizvodi su dostupni od početka prosinca pa do isteka zaliha. 

Panettoni dolaze u vrlo ekskluzivnom pakiranju, elegantno dizajniranoj limenoj kutiji opalno crne boje, čiji su autori poznati milanski ilustrator Gio Partori, koji je radio za brendove poput Armanija, Prade, Tiffanyja i Applea, te dizajner Marco D´Andolfi.

Cijena Panettonea od 1000 g je 245 kuna (32.53 eura). 

Pročitajte više