Džemper kakav je nosila princeza Diana može se kupiti i danas. Evo i gdje

Foto: Profimedia/rowingblazers.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U RUJNU prošle godine tvrtka Sotheby's u New Yorku prodala je džemper koji je nosila novozaručena princeza Diana za 1.143.000 dolara, znatno premašivši njegovu procjenu od 50.000 do 80.000 dolara. Džemper, koji prikazuje crnu ovcu u nizu bijelih, u ožujku je na jednom tavanu otkrila dizajnerica Joanna Osborne.

Sotheby's je opisao džemper kao "čaroban crno-bijeli motiv ovce" i bio je jedan od prvih dizajna Sally Muir i Joanne Osborne iz Warm & Wonderful pletiva osnovanog 1979. Bilješka u katalogu Sotheby'sa navodi da ga je "nosila Diana Spencer 1981. na polo utakmici princa Charlesa".

"Manifestirala sam ga godinama"

Sada jedna tiktokerica kaže da je našla isti takav džemper u jednoj second-hand trgovini za samo 5 dolara. Naravno, taj nije nosila princeza, pa je cijena manja, a također je poprilično manja naspram cijene po kojoj se inače prodaju u redovnoj ponudi takvi džemperi.

"Manifestirala sam ga godinama", napisala je u opisu videa koji je do sada pregledan 2.6 milijuna puta. 

@julesisthrifty been manifesting for yearss #thrifttok #thriftfinds #thrifted #thrifthaul #princessdianasweater #princessdianastyle #sheepsweater ♬ Princesses - Riyah

"I ja ga imam, doduše platila sam ga po punoj cijeni, ista trgovina - Rowing Blazers", "Kakav je osjećaj biti božji miljenik?", "Moderan je i super sladak. I dalje ih prodaju", "Nestvarno. Košta najmanje 250 dolara. Pokušala sam ga nabaviti preko Rowing Blazersa ranije ove godine i bio je rasprodan", neki su od komentara. 

Još uvijek se može kupiti

Ako se i vama svidio ovaj džemper, stranica Rowing Blazers šalje i u Hrvatsku. U ponudi, između ostalog, imaju i Warm & Wonderful džempere. Doduše, kao što smo već naveli, cijena im u redovnoj ponudi nije niska pa tako koštaju od 248 eura naviše. Imaju i Diana ediciju džempera, on je skuplji i košta 365 eura, možete ga vidjeti niže. 

Džemper od ovčje vune s RWS-certifikatiom Diana Edition, 365 eura

Pročitajte više