Elon Musk kaže da će telefoni uskoro zastarjeti. Evo zašto

Foto/Screenshot: Profimedia/X

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ELON MUSK poznat je po ambicioznim tvrdnjama, a njegova posljednja tiče se pametnih telefona. Naime, vjeruje da će moždani čipovi njegove tvrtke Neuralink zamijeniti telefone. Odgovarajući na objavu na X-u, Musk je napisao: "U budućnosti neće biti telefona, samo Neuralink."

Objava na koju je Musk odgovorio dolazi s parodijskog profila, a sadržavala je AI-generiranu fotografiju njega kako drži telefon s neuralnom mrežom na čelu. "Biste li instalirali Neuralink sučelje u svoj mozak kako biste mogli kontrolirati svoj novi telefon mislima?", glasio je upit objavljen uz fotku. 

To je izazvalo različite reakcije korisnika na X-u. "Ne, nema šanse", "Ne", "Nema šanse, radije bih se odrekao pive", "Volim te, Elone. Ali brate, nema šanse da ću si u glavu ugraditi nešto", "Nikada", "Možda", "Ne bez prethodnog opsežnog istraživanja", "Mislim da bi", neki su od komentara ispod ove objave.

Prva osoba kojoj je ugrađen Neuralink čip je 29-godišnji Noland Arbaugh

Podsjećamo, Neuralink je 28. siječnja ugradio moždani implantat 29-godišnjem Nolandu Arbaughu. Od tada pokazuje obećavajuće znakove oporavka. Arbaughov napredak prikazan je u videu koji je Neuralink prenosio uživo u ožujku. U videu je Noland ispričao kako mu je Neuralinkov BCI čip pomogao da se bavi većinom aktivnosti koje voli, poput igranja šaha.

Neuralink je nedavno objavio da sada prima prijave za drugog sudionika u svojim ispitivanjima. 

Iako Neuralink privlači pažnju tehnološkim naprecima, tvrtka se suočava i s izazovima. Prema izvješću New York Posta, bivša zaposlenica Lindsay Short podnijela je tužbu protiv tvrtke tvrdeći da Neuralink nije osigurao odgovarajuću zaštitnu opremu dok je brinula o životinjama.

No kako navodi Firstpost, unatoč tim preprekama, napredak Neuralinka je vrijedan pažnje. Misija tvrtke da razvije moždane implantate koji komuniciraju s elektroničkim uređajima predstavlja značajan skok u neurotehnologiji. 

Rad Neuralinka privukao je pažnju zbog potencijala da promijeni svakodnevnu upotrebu tehnologije i medicinsku znanost. Vraćanje funkcija osobama s paralizom ili neurološkim stanjima moglo bi biti životno promjenjivo.

Muskovu viziju budućnosti bez telefona neki smatraju dalekom. Ipak, Neuralinkova istraživanja i ispitivanja otvaraju put za ovu mogućnost. Kako tvrtka nastavlja razvijati i testirati svoju tehnologiju, svijet prati hoće li se Muskovo predviđanje ostvariti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.