Fanove legića oduševit će Legoland parkovi i hoteli. Evo gdje se nalaze najbliži

Foto/Screenshot: Shutterstock/TikTok/legoland.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LEGOLAND parkovi i hoteli pravi su hit na društvenim mrežama, ali i šire. Naime, danas postoji osam Legoland parkova diljem svijeta, koji imaju ukupno više od 15 milijuna gostiju svake godine. Nama najbliži nalaze se u Njemačkoj, Danskoj i Velikoj Britaniji, dok se u Italiji može naći Legoland vodeni park u sklopu Gardalanda. 

Iako su ovi tematski parkovi i hoteli namijenjen obitelji s djecom, u njima mogu uživati i odrasli fanovi legića. Mnogi su na TikToku podijelili svoje iskustvo, a ispod tih videa može se pronaći mnoštvo komentara. "Legoland parkovi su podcijenjeni. Volim njihove parkove", "Najbolji hotel", "Vau", "Bio sam u Legolandu, bilo je zabavno", neki su od njih. 

@parkpros Visit the ORIGINAL Legoland with me, Legoland Billund in Denmark! 🧱🇩🇰🎢 #legoland #lego #legolandbillund #denmark #themepark #rollercoaster #ride #amusementpark ♬ Everything Is AWESOME!!! - Jo Li

Razne atrakcije

U Legoland tematskim parkovima mogu se isprobati razne atrakcije poput zabavnih vožnji ili natjecanja. No tu se odvijaju i razne predstave, 4D filmovi i radionice. Naravno, može se uživati i u pogledu na Miniland, odnosno građevine i druge atrakcije izrađene od legendarnih kockica. 

@lks00s Legoland Germany 2022 #legoland #germany #legolandgermany #legolanddiscoverycenter #legolandwaterpark #lego #legotiktok ♬ Fade灵魂电音绝美吟唱 (69 Remix) - Alan Walker

Osim parkova, kao što smo već naveli, tu su i hoteli, odnosno turistička naselja uređena u Lego stilu. Sobe su tematski uređene nudeći gostima mogućnost da zaspu u svijetu pirata, princeza, vitezova, avanturista i sl. 

@beyondthebrick LEGO Castle Hotel in Billund, Denmark #lego #legotiktok #legotiktoker #legoland #legolandbillund ♬ Medieval Times - Daniel Summer

Trenutno su snižene cijene ulaznica za tematske parkove

Trenutno su snižene cijene dnevnih ulaznica za Legoland tematske parkove. Tako se u Njemačkoj trenutno može kupiti za 38 eura po osobi, u Danskoj na sniženju košta oko 44 eura, a u Velikoj Britaniji 41 euro. 

Što se tiče smještaja, dostupno je više opcija - od smještaja u hotelu, tematskih kućica do dvoraca. Sve je, naravno, uređeno u prepoznatljivom Lego stilu. Što se tiče cijena, noćenje po osobi kreće se od stotinjak eura naviše, ovisno o odabranom smještaj i terminu dolaska. 

Foto: Shutterstock / Legoland resort u Njemačkoj
Foto: Legoland / Ninjago soba

Prvi tematski park otvoren je u Danskoj 1968. godine

Lanac tematskih parkova, čiji je fokus na brendu Lego, započeo je svoju avanturu 1968. godine u Billundu, u Danskoj, gdje se nalazi i sjedište kompanije Lego. Osnivačka vizija bila je stvoriti mjesto na kojem bi se djeca i cijele obitelji mogli igrati, učiti i razvijati kroz interaktivne izložbe i aktivnosti.

Prvi Legoland u Billundu postavio je temelje za ono što će postati globalna mreža parkova, s Legoland Windsorom koji otvara svoja vrata 1996. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu kao drugi park u nizu. Od tada su se Legoland parkovi raširili svijetom, od Sjedinjenih Američkih Država do Dubaija, Malezije i Japana, donoseći jedinstvene atrakcije i tematske vožnje inspirirane Lego kockicama.

Više informacija o ovim parkovima i opcijama smještaja pogledajte na službenoj stranici ovdje

Pročitajte više