Finski proizvođač izradio satove od čelika od kojeg se izrađuju noževi

Foto: Instagram

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

FINSKI proizvođač satova Sarpaneva poznat je po neobičnim kolekcijama i dizajnu koji istovremeno djeluje gotički i futuristički. Ljubitelj njihovih satova je i Justin Mastine-Frost, kolekcionar satova i direktor digitalnog sadržaja magazina Sharp, koji je zaključio kako bi damask, čelik koji se često koristi u izradi noževa, odlično funkcionirao na satovima.

Ontarijski proizvođač noževa Grimsmo Knives složio se s njim, kao i spomenuti proizvođač satova Sarpaneva. Rezultat je Sarpaneva Dragonskin Damascus sat, prvi sat izrađen od damaska.

"Ujedinili se za opće dobro"

Dragonskin Damascus ima ljubičasti brojčanik koji dizajnom doista nalikuje na zmajevu kožu. Sat je baziran na modelu Sarpaneva K1. Ima kućište od nehrđajućeg čelika široko 42 mm, odnosno 46 mm od luga do luga, a debelo je 10 mm. Za profinjen izgled, sat kombinira različite načine obrade čelika.

Sat pokreće modificirani Chronode P1003 kalibar, a radi na 4 Hz. Ima 60 sati rezerve snage. Sat dolazi sa Sarpaneva Moonbridge remenom od 316L nehrđajućeg čelika.

"Spektakularno. Ovo je bila tvoja ideja?", "Prekrasan brojčanik", "Satovi i noževi ujedinili su se za opće dobro", "Prelijep sat. Svi pričaju o brojčaniku i kućištu, ali kazaljke su prekrasne", "Jedan od najljepših brojčanika koje sam ikad vidio", "Fantastično", neki su od komentara na Instagramu brenda i Mastine-Frosta.

Zbog troškova i zahtjevnosti izrade sat je dostupan isključivo za prilagođene narudžbe, i to ograničeno vrijeme. Cijena sata iznosi 21.000 eura, a više možete doznati ovdje.

Pročitajte više