FOTO Podravka prva u svijetu zapakirala ajvar u squeeze pakiranje

Foto: Press/podravka.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PODRAVKA je lansirala novu ambalažu ajvara, i to u squeeze pakiranju s čepom. 

Novu ambalažu predstavili su povodom obilježavanja završetka radova i modernizacije tvornice Kalnik, projekta sufinanciranog sredstvima Programa ruralnog razvoja. Investicijom u novu proizvodnu liniju Podravka je razvila potpuno novi proizvodni postupak i postala prva u svijetu koja je ajvar uspjela zapakirati u squeeze pakiranje, navode u priopćenju.

Radi se o investiciji ukupno vrijednoj više od 40 milijuna kuna, koja se odnosi na dovršetak radova i ulaganja u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik. 

Projekt su sufinancirale Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Republika Hrvatska iz mjere 4.2.1. Programa ruralnog razvoja 2014. − 2020., čime je Podravki odobreno 19.4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Novo pakiranje za jednostavniju uporabu

Prateći trendove tržišta i osluškujući potrebe potrošača, Podravkin marketinški i istraživački tim zajedničkim su snagama stigli do idealne kombinacije praktičnosti i inovativnosti. Pritom su zadržane sve karakteristike dobro poznatog Podravkinog ajvara, bez umjetnih aroma i konzervansa, a novo pakiranje otvorit će brojne mogućnosti jednostavne uporabe.

Na stranici navode da squeeze boca omogućuje maksimalno iskorištavanje proizvoda, manje nereda i više kontrole pri doziranju. Blaga verzija ajvara dolazi u zelenoj ambalaži, a ljuta u crvenoj. 

Osim novog pakiranja ajvara, ovim investicijskim ulaganjem uvode se i novi proizvodi: džemovi, marmelade, ekstra džemovi, pekmez od šljiva, nove vrste ajvara, povrtni namazi, voćni namazi, voćna punila i proizvodi pakirani u takozvanu squeeze ambalažu. 

Podravka ajvar squeez trenutno se može kupiti u svim većim prodajnim mjestima najpoznatijih trgovačkih lanaca, a uskoro i u ostalim poslovnicama. Cijena proizvoda jednaka je cijeni Podravka ajvara u staklenki od 350 grama.

Pročitajte više