Furby se vratio. Hasbro najavio kultni povratak igračke sa svježim novim izgledom

Foto: hasbro.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AMERIČKI div igračaka Hasbro vratio je svoje kultno stvorenje Furby koje je zaludjelo svijet 90-ih.

Modernizirani Furby, dizajniran za 25. godišnjicu izuma, sličan je modelu koji mnogi od nas poznaju i vole, a dostupan je u ljubičastoj ili koraljnoj boji s nizom novih značajki.

Igračka ima neka od obilježja modernih elektroničkih naprava. Na primjer, ima mikrofon (ali nije povezan s internetom), podržava pet glasovnih naredbi koje ga pokreću da pleše, proriče sudbinu, kopira vaš glas, priredi svjetlosnu predstavu i jednu pod nazivom "Let's Chill". 

Izvorno je lansiran 1998. godine

S novim Furbyjem možete komunicirati i tako da ga grlite, tapšete, škakljate po trbuhu, tresete ga ili ga hranite plastičnim Pizza Charmom koji nosi oko svog tijela. Programiran je s više od 600 fraza, viceva i pjesama.

Furby, koji je izvorno lansiran 1998., brzo je postao popularan diljem svijeta. U prve tri godine nakon lansiranja prodano ih je više od 40 milijuna.

Jim Silver, stručnjak za industriju igračaka i izvršni direktor Toysa, za CNN je rekao da je ponovna pojava klasičnih igračaka dio kontinuiranog trenda u industriji jer drugi proizvođači igračaka nastoje potaknuti nostalgiju među milenijalcima s malom djecom. "Postoji izreka u industriji igračaka da ono što je staro opet je novo", rekao je. 

Najnovija iteracija igračke lansirana je u četvrtak na Amazonu i bit će dostupan kod ostalih većih prodavača od 15. srpnja nakon gotovo 10 godina pauze. Na njemačkom Amazonu će biti dostupan od 1. kolovoza po cijeni od 89.99 € (678.03 kn). Možete ga vidjeti ovdje.

Pročitajte više