Glumica viđena kako isprobava madrac u trgovini. Legnete li i vi ili vam je neugodno?

Foto: Profimedia

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DEMI MOORE i njezin pas Pilaf viđeni su u šopingu u Santa Monici prošli petak poslijepodne. 60-godišnja glumica bila je vrlo ležerno obučena dok je sa svojim psićem šetala ulicama grada. Moore je tijekom izlaska nosila tamni bež džemper, bijelu majicu s V izrezom, predimenzionirane plave traperice s manžetama, kao i visoke kožne čizme.

Tijekom kupnje viđeni su i u trgovini s madracima. Demi je odabrala željeni madrac i s kujicom legla na njega kako bi ga testirala. Mnogi stručnjaci, ali i proizvođači madraca preporučuju da se na madracu u trgovini provede od 15 do 20 minuta prije kupnje.

"Pokušajte oponašati položaj u kojem spavate"

"Nakon što ste uzeli u obzir materijale i potporne elemente madraca, vrijeme je da legnete na njega da vidite odgovara li vam. Provedite na madracu najmanje 20 minuta. To vašem tijelu daje vremena da se potpuno privikne, smjesti u materijal i testira njegovu čvrstoću", preporučuje poznati proizvođač madraca Casper.

Dodaju da na taj način možete izmjeriti sve točke pritiska i napominju da ležite na isti način na koji spavate. "Bilo da ste na boku, trbuhu ili leđima - vaš bi vas madrac trebao prirodno uljuljkati. Ako ste u trgovini, pokušajte oponašati položaj u kojem spavate", napisali su.

Također su dodali da ćete, ako dijelite krevet s drugim spavaćima, poput kućnih ljubimaca ili ljudi, htjeti biti sigurni da ima dovoljno mjesta u krevetu da se luksuzno izvalite te preporučuju da povedete partnera u trgovinu na isprobavanje. 

Consumer Reports piše da prilikom kupnje treba obratiti pažnju i na probno razdoblje madraca, kao i jamstvo. "Kvalitetan madrac obično ima jamstvo u rasponu od 10 do 25 godina. Obično pokriva nedostatke u proizvodnji, ali ne i tipično trošenje", dodaju. Bitno je i provjeriti madrac na sam dan isporuke, je li bez mrlja i ima li ikakva oštećenja. 

Pročitajte više