Google će obogatiti izbor veličina svojih satova. Evo zašto

Foto: store.google.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRI IZBORU sata jedna od stavki na koju će većina ljudi obratiti pozornost je veličina. Pixel Watch primio je dosta pritužbi jer su ga mnogi korisnici smatrali premalenim. No, Google navodno namjerava riješiti ovaj problem i ponuditi više veličina satova.

Veličina utječe na brojne aspekte rada

U pripremi su tri različite veličine. Iako je Pixel Watch 2 došao s brojnim poboljšanjima u odnosu na prvu verziju, dizajn je ostao isti. Promjer od 41 mm i debljina od 12.3 mm mnogima nisu odgovarali, sat je bio premalen za potrebe mnogih korisnika.

Problem je to i s tehničkog aspekta jer veći uređaj može imati bolje tehničke karakteristike, što uključuje veću i snažniju bateriju, kao i više prostora za senzore. Sve to direktno utječe na glatkoću rada uređaja, pojašnjava 9to5Google. Kad su u pitanju satovi, veći zaslon pruža više informacija i mogućnosti.

Ukratko, sve što se nalazi u kućištu sata utječe na to kakve će mogućnosti imati i s čime će se moći integrirati. Ne manje važno, no veličina zgloba igra veliku ulogu u tome koliko će sat biti udoban.

Za usporedbu, Samsungov Galaxy Watch 6 dolazi u dva promjera: od 40 mm i 44 mm. Galaxy Watch 6 Classic dolazi u veličinama od 43 mm i 47 mm s istim veličinama zaslona, ali s dodatnim obrubom. Apple Watch Series 9 je također dostupan u dvije veličine: od 41 mm i 45 mm. Ljubitelji Pixel Watcha stoga očekuju da im i Google pruži mogućnost izbora, a čini se da je ona iza ugla.

Pročitajte više