Google će ove jeseni navodno izbaciti Pixel Watch 2

Ilustracija: Shutterstock (na slici je Google Pixel Watch prve generacije)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA pisanju stranih medija, izgleda da uskoro stiže Google Pixel Watch 2. Naime, prema njihovim izvorima, Google bi trebao slijediti isti raspored kao i prošle godine te lansirati ažurirani pametni sat u listopadu sa svojim vodećim telefonima. 

"Fitbit pametni satovi ažuriraju se u dvogodišnjem ciklusu, dok se nosivi gadgeti iz Samsunga i Applea osvježavaju godišnje. 9to5Google sada može izvijestiti da Google Pixel Watch 2 dolazi kasnije ove godine s Pixelom 8 i 8 Pro", piše 9to5Google.

Plan je lansirati ga uz Pixel 8 i 8 Pro

Prema izvoru, Pixel Watch 2, koji možda nije konačni naziv, ali bi odgovarao shemi imenovanja za telefone, trenutno je planiran za lansiranje uz Pixel 8 i 8 Pro. Ako se gledaju prijašnja lansiranja, Google najavljuje i zatim izdaje svoje vodeće telefone u listopadu.

Google Pixel Watch prva generacija, od 494.90 € (3728.83 kn)

Neki bi mogli pomisliti da je ovo brz preokret, ali imajte na umu da je originalni Pixel Watch bio u razvoju nekoliko godina. To zapravo neće biti proizvod star godinu dana do trenutka kada se najavi model sljedeće generacije.

Pixel Watch je procurio na I/O 2022. nakon što je prototip ostavljen u restoranu u travnju te je fotografiran. Ono što je Google pokazao na pozornici prošlog svibnja na kraju je izgledalo mnogo bolje od slika koje su procurile.

>> Google najavio prvi sklopivi telefon, koji će predstaviti sljedeći tjedan

"Nakon nekoliko mjeseci korištenja, Pixel Watch pokazao se prilično dobar s dobrim performansama i baterijom koja traje cijeli dan", piše 9to5Google

Što bi Pixel Watch 2 mogao poboljšati?

Pixel Watch je izgrađen na Samsung Exynosu 9110, a isti čip je i kod Galaxy Watcha iz 2018. godine. Koristi 10nm proces (Cortex-A53 jezgre) u usporedbi s 5nm Exynos W920 (Corex-A55) na Galaxy Watchu 4/5. U međuvremenu, Snapdragon W5+ Gen 1 je 4nm i trebao bi pokretati sljedeći val Wear OS uređaja.

Novi čip trebao bi dovesti do različitih poboljšanja učinkovitosti koji bi trebali produljiti vijek trajanja baterije. Nije jasno cilja li Google na više od cjelodnevnog korištenja, ali novi čip, u najmanju ruku, osigurava dulju upotrebu za one koji puno koriste sat.

>> Google i Apple se udružuju kako bi riješili problem uređaja za praćenje lokacije

Što se tiče softvera, očekuje se da će Material You doći na Wear OS i predstaviti Dynamic Color, a Android 13 će vjerojatno poslužiti kao sljedeća baza. Što se tiče fitnessa, Google se usredotočio na praćenje otkucaja srca po sekundi na prvom Pixel Watchu. Više od pola godine kasnije, tek treba omogućiti statistiku temperature kože tijekom noći i zasićenosti kisikom (SpO2) na nadzornoj ploči Health Metrics.

Što se tiče senzora koji se mogu dodati, Fitbit Sense 2 kao najnapredniji od Googleovih nosivih uređaja bi mogao poslužiti kao uzor. On ima ugrađeni senzor temperature kože umjesto korištenja postojećih kao i kontinuirani elektrodermalni senzor (cEDA) za praćenje stresa.

"Što se tiče dizajna, malo je vjerojatno da će se Google udaljiti od dizajna u obliku kupole. Međutim, okviri bi definitivno mogli biti tanji. Konektor za remen vjerojatno će ostati tako da vlasnici prve generacije Pixel Watcha mogu ponovno koristiti svoje narukvice", piše 9to5Google. 

Podsjećamo, Google Pixel Fold je službeno predstavljen 4. svibnja. Pretpostavlja se da će na Google I/O tvrtka lansirati i Google Pixel 7a uz Pixel Fold. Također postoji velika šansa da ćemo vidjeti i službeno lansiranje Pixel tableta, ali Google to još nije potvrdio.

Pročitajte više