Guess dodao novi brend u svoj portfelj

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POZNATI američki trgovac Guess objavio je pokretanje novog programa otkupa dionica koji će im omogućiti da otkupi do 200 milijuna dolara svojih redovnih dionica. Izvršni direktor tvrtke Carlos Alberini je izjavio: "Povrat kapitala izravno našim dioničarima visok je prioritet za naš odbor".

Kupili su Rag & Bone

Prije točno godinu dana, tvrtka je izdala 275 milijuna dolara obveznica s dospijećem 2028. i razmijenila oko 185 milijuna postojećih konvertibilnih obveznica s dospijećem 2024. godine za oko 161.4 milijuna dolara obveznica s dospijećem 2028. U siječnju je Guess izdao 64.8 milijuna dolara obveznica s dospijećem 2028., piše Retail Dive.

"Imamo snažnu kapitalnu strukturu, čvrst dotok gotovine, snažan i raznolik poslovni model te jedinstvenu platformu koja podupire inicijative za rast naše tvrtke", dodao je Alberini.

Te inicijative za rast uključuju nedavni dogovor s WHP Globalom. U veljači su Guess i WHP postigli sporazum o preuzimanju trgovca odjećom Rag & Bone. Prema dogovoru, Guess će platiti 56.5 milijuna dolara za stjecanje poslovnih sredstava Rag & Bonea, a obje tvrtke će posjedovati intelektualno vlasništvo brenda. Rag & Bone će djelovati kao neovisni modni brend u portfelju Guessa.

Guess je u ožujku izvijestio da su ukupni prihodi za cijelu godinu porasli za 3% na 2.78 milijardi dolara s 2.69 milijardi dolara godinu dana ranije. Neto dobit za godinu iznosila je 198.2 milijuna dolara, što je porast od 32% u odnosu na godinu ranije. Za američki segment tvrtke, doduše, Guess je rekao da je prodaja pala za 5%.

Pročitajte više