Hrvati na Redditu objavljuju što su kupili u dućanu: "Gledam cifru i ne vjerujem"

Foto/Screenshot: Marin Tironi/PIXSELL/Reddit

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HRVATI su posljednjih dana na Redditu počeli objavljivati fotografije svojih kupovina s iznosima koje su potrošili, pri čemu se uglavnom osvrću na nekadašnje kune. Tako je jedan korisnik pokazao što je kupio za nekadašnjih 512 kuna (67.95 eura), uz komentar: "Ne kažem dobro, ne kažem loše, kažem - 500 kuna", priloživši fotografiju svoje kupovine.

Na fotografiji se, između ostalog, mogu vidjeti mala pakiranja mlijeka 'z bregov, Podravkine juhe, Podravkin grah u konzervi, kocke za potpalu, Gavrilovićeve paštete, Illy kava, Barilline tjestenine, Domaćica s kokosom, Franckov čaj i kutija cigareta.

Objava je prikupila mnoštvo komentara. Prenosimo neke od njih ispod. 

"Mogao si bolje proći bez luksuza, npr. umjesto ovih kocka za potpalu mogao si trljati dvije suhe grančice", "Najjači su mi ovi u komentarima 'phh mogao si jeftinije proći', 'što jedeš to, loša kupovina…' Brate, što vas boli k što kupuje, nije stvar u tome nego da je sve jebeno preskupo", "Gledam cifru, gledam je i ne vjerujem", "Je li  moguće da ovo dođe 500 kuna pa dokle ide ovo?", "Sramota. Sve je to koštalo prije oko 200-250 kuna."

"200 kuna, šest stvari"

I drugi su nakon te objave krenuli dijeliti fotografije svojih nabavki i koliko su potrošili. Tako je jedna osoba podijelila svoj ulov za nekadašnjih 190 kuna, odnosno današnjih 25 eura.

Na fotografiji se, između ostalog, mogu vidjeti vrećica s narančama, pakiranje šampinjona od 250 grama, Dukatovo kiselo vrhnje, Zdenka sir, vlasac, banane, tikvica, crvena paprika rog, edamer sir te konzerve kukuruza i graha.

"Puno bolje bi prošao da si uzgojio vlasac sam", "Dobro da nema mesa, inače bi bilo 35 eura barem", "Jebo majku, 200 kuna, šest stvari", "Zato ja ne jedem povrće", "A di je meso?", "Puno bolje i jeftinije bi prošao da si ovo voće i povrće sam posadio, da si sir dobio uzgojem životinja, evo već da si ovo odradio račun bi bio za 60-70% manji", neki su od komentara. 

"To je zato što kupuješ ovaj luksuzni Čarli"

Jedna osoba je također podijelila svoj "ulov" koji je platila 218 nekadašnjih kuna, oko 29 eura. Na fotki se može vidjeti uglavnom povrće poput krumpira, kelja, brokule, ali i artikli kao što su riža i deterdžent za suđe. 

"To je zato što kupuješ ovaj luksuzni Čarli umjesto da pljuneš na tanjur i obrišeš rukavom", "Ovo je bolesno skupo", "I onda kažu, zašto nemaš djece? Pa mačku jedva prehranim", "Sve se nema, a kupuje se Kinder jaje", "Kinder Joy je 200 kuna, ostalo 18", "E ovo daje pravu perspektivu na cijene... Sve to skupa ne bi trebalo biti vise od 70-100 kuna max", "Na koju foru je ovo 28 eura?", neki su od komentara ispod objave. 

Želite i vi podijeliti svoje iskustvo? Pošaljite nam vašu tipičnu potrošačku košaricu na desk@index.hr s cijenom.

Pročitajte više