Hrvati raspravljaju o cijeni Mlinarovog bureka u Konzumu: "Dva puta je jeftiniji"

Foto: Karlo Klasić/INDEX/Index (na fotki su cijene iz Zagreba)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA REDDITU se povela rasprava oko razlike u cijeni Mlinarovog bureka od špinata i sira od 150 grama u Konzumu te u Mlinarovoj prodavaonici. Prema pokretaču teme na Redditu, Mlinarov burek u Konzumu "dva puta je jeftiniji" od bureka iz Mlinara. Isti burek u Konzumu košta 0.85 eura (6.40 kuna), a u dotičnoj Mlinarovoj prodavaonici 1.90 eura (14.32 kn). "Imate još primjera ovakvih trgovaca koji sezonom dignu cijene za min. 100%?" upitao je druge uz fotke navedenog bureka i cijena.

"Primijetih to već odavno, Mlinar proizvodi su oduvijek bili cca 50% jeftiniji u Konzumu ili Sparu nego u Mlinaru", napisao je jedan i dodao da trgovine od Mlinara dobiju popust na količinu "pa onda u svojim trgovinama moraju nadoknaditi profit većim cijenama".

"To mi se čini kao nešto na akciji, žute i crvene cijene u Konzumu su akcijske i posebne cijene uz Multiplus Card, a bijele su standardne. Tako da nije baš usporedivo", odgovorila je druga osoba. Dodala je da se slaže da se dosta stvari od Mlinara zna naći nešto jeftinije u Konzumu.

"Otkako je počela kriza, Mlinar bojkotiram. Nitko nije digao cijene kao oni, uvijek su bili najskuplji, ali ovo je sada komedija", nadovezao se drugi na raspravu.

"Prvo, moguće je da je riječ o akciji. Drugo, samoposluga je samoposluga, a pekare su se pretvorile polagano u fast food. Zbog toga je razlika u cijeni", napisala je jedna osoba.

Burek je u Konzumu na akciji, ali i drugi Mlinarovi proizvodi su jeftiniji, a nisu na akciji

Uputili smo se u obližnji Konzum i Mlinarovu prodavaonicu u Zagrebu da bismo provjerili razlike u cijeni. U Konzumu burek od špinata i sira od 150 grama košta 0.85 eura (6.40 kuna), i radi se o akcijskoj cijeni koja je dodatno naglašena žutom naljepnicom.

No isti taj burek u Mlinarovoj prodavaonici u Zagrebu košta 1.35 eura (10.17 kuna), što je skuplje od onog u Konzumu, ali jeftinije od cijene bureka u Mlinarovoj prodavaonici koju je uslikao pokretač teme na Redditu. Provjerili smo i cijenu tog bureka u Mlinaru u Splitu i tamo je 1.60 eura (12.06 kn), dok je cijena tog bureka od sira i špinata od 150 grama u Rijeci 1.90 eura (14.32 kn).

No primijetili smo i da su drugi Mlinarovi proizvodi jeftiniji u Konzumu nego u Mlinaru iako se ne radi o akcijskim cijenama već redovnima. Tako npr. Mlinarova meksička pita u Konzumu košta 1.25 eura (9.42 kn), a u Mlinaru je 1.45 eura (10.93 kn), Mlinarova pita s krumpirom od 150 grama u Konzumu košta 1.15 eura (8.66 kn), a u Mlinaru je 1.30 eura (9.79 kn) i sl.

Ovo su sve cijene iz Konzuma i Mlinara u Zagrebu, dok se u drugim gradovima cijena proizvoda u Mlinarovim prodavaonicama razlikuje (što je vidljivo iz gornjeg primjera bureka sa sirom i špinatom).

Poslali smo upit Mlinaru zašto su cijene njihovih proizvoda niže u trgovinama nego u njihovim poslovnicama, i odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte više