Huawei ima novi lagan i tanak sklopivi telefon s moćnom kamerom

Foto: consumer.huawei.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HUAWEI je predstavio nove pametne telefone, a među njima se istaknuo sklopivi Mate X3, koji je impresivno tanak i lagan telefon. Predstavljen je u četvrtak, zajedno s nesklopivom vodećom serijom P60.

Mate X3 ima pokrovni zaslon od 6.4 inča, koji se otvara kako bi napravio mjesta za unutarnji zaslon od 7.85 inča. Unatoč dvama zaslonima, ​​Mate X3 teži 239 grama i debljine je 5.3 mm kada nije sklopljen, što ga čini tanjim od iPhonea 14 Pro Max kada se otvori, piše CNET.

Mate X3 također ima šarku za slobodno zaustavljanje, kažu iz tvrtke, koja omogućuje sklapanje telefona u različitim položajima. Ima glavnu kameru od 50 megapiksela, ultraširoku kameru od 13 megapiksela i telefoto kameru u stilu periskopa od 12 megapiksela, koja ima 5x optički zoom.

Jedna od najvećih nadogradnji Mate X3 je IPX8 ocjena, što je i dalje neuobičajeno u segmentu sklopivih telefona. Samo Samsung Galaxy Z Fold 4 serija ima istu ocjenu, što znači da uređaj može izdržati uranjanje u više od jednog metra vode.

Prema pisanju stranih medija, mobitel će u svibnju biti predstavljen i u Europi, kao i ostatak iz vodeće linije, a više o Mate X3 možete vidjeti ovdje

Pročitajte više