Iscurila snimka prototipa Appleove podloge za punjenje. Ljudi pišu: "Jako korisno"

Foto: Twitter

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U RUJNU 2017. Apple je predstavio AirPower, podmetač namijenjen punjenju iPhonea, Apple Watcha i AirPodsa. AirPower je bio dizajniran tako da korisnici mogu staviti svoje uređaje na bilo koji dio podmetača kako bi ih napunili, a punjenje bi, kao i obično, bilo popraćeno jedinstvenom iOS animacijom na zaslonu. iPhone bi na punjaču AirPower također prikazao status punjenja svih uređaja koji se nalaze na podlozi.

"Drago mi je vidjeti da radi"

AirPower je trebao biti lansiran 2018., no zbog problema pri razvojnom procesu Apple je u potpunosti otkazao AirPower projekt u ožujku 2019. No, slike prototipova uredno su izlazile, prvi put u kolovozu 2020. Prvi videomaterijal pojavio se u kolovozu 2021. Nedavno je izašao još jedan, a objavio ga je Apple Demo na Twitteru.

Krajem prošle godine funkcionalni prototip AirPowera iz ranih faza razvoja pokazao je neke od ozbiljnih problema s toplinom, uključujući oštećenja ili otapanje uređaja postavljenih na punjač. Novi video demonstrira sposobnost AirPowera da napuni Apple Watch. Uređaj ima 16 zavojaka i može napuniti prototip Apple Watcha Series 4, ali navodno se prilično zagrijava.

"Kao da je Apple imao problema sa zagrijavanjem. Ipak, drago mi je vidjeti da radi", "Imam Huawei podlogu već nekoliko godina. Puni moje Huawei satove i moj mobitel i slušalice drugog brenda. Zapravo je jako korisno, stavim uređaje bilo gdje na podlogu i napunjeni su do jutra", "Mislim da je AppleWatch glavni razlog što AirPower ne uspijeva jer ne podržava Qi", "Ovo je fora", "Zgodno",  neki su od komentara na Twitteru i YouTubeu.

Mogućnost punjenja Apple Watcha preko AirPowera bila bi zanimljiva mnogim korisnicima jer se on može puniti samo preko svojega magnetskog punjača. Svakako, evidentno je da Apple još uvijek istražuje najbolje mogućnosti za bežično punjenje svojih uređaja.

Pročitajte više