"Izgleda kao kanta za smeće": Procurile fotke nove verzije konzole Xbox Series X

Foto: Shutterstock (na fotografiji je Microsoft Xbox Series X)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MICROSOFT planira osvježiti svoju konzolu Xbox Series X 2024. s potpuno novim dizajnom i značajkama. Kodnog imena Brooklin, nenajavljeno osvježenje konzole slučajno je otkriveno u novim dokumentima "FTC protiv Microsofta" ovaj tjedan.

Novi dizajn Xbox Series X izgleda znatno zaobljenije u usporedbi s trenutnom konzolom te će biti dostupan bez ugrađenog optičkog pogona, piše The Verge. Interni povjerljivi dokumenti iz Microsofta otkrivaju da će imati 2 TB prostora za pohranu, što je puno više u odnosu na prethodnih 1 TB. Također dolazi s USB-C priključkom na prednjoj strani, koji ima funkciju napajanja, i "potpuno novim, impresivnijim kontrolerom".

Novi kontroler, poznat pod kodnim nazivom Sebille, trebao bi biti službeno najavljen kasnije ove godine. Ovaj kontroler donosi niz poboljšanja, uključujući akcelerometar za podršku žiroskopu. Dizajniran je s dvobojnom shemom boja i podržava izravnu vezu s Cloudom, Bluetoothom 5.2 i vjerojatno ažuriranu "Xbox Wireless 2" vezu.

Microsoft ističe i specifikacije poput "precizne dodirne povratne informacije" i "VCA dodirne veze kao zvučnike". Osim toga, ovaj kontroler ima tiše gumbe i palice, dolazi s punjivom i izmjenjivom baterijom i modularnim palicama.

Microsoft navodi plan za ovu novu Xbox Series X konzolu i kontroler, uz osvježenu Xbox Series S s 1 TB prostora za pohranu. Microsoft je upravo lansirao osvježeni Xbox Series S u crnoj boji, ali moglo bi biti još jedno osvježenje na putu 2024. s podrškom za Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2. Također će uključivati ​​ovaj novi Xbox kontroler.


Fanovi razočarani

Fanovi su na X-u (bivši Twitter) iskazali svoje nezadovoljstvo, pišući komentare kao što su: "Nadam se da ovo nije istina", "Ako rade samo sve digitalno, preskočit ću!", "Ako Xbox želi postupno ukinuti fizičke medije, prebacit ću se na PlayStation", "I kontroler i konzola izgledaju grozno. Nadam se da su dizajni samo makete i da ne predstavljaju konačni dizajn", "Izgleda kao kanta za smeće".

Prilagodba konzole putem Microsoftovog programa Xbox Design Lab također je spomenuta na popisu ciljeva koje tvrtka želi postići do 2030. godine, iako treba napomenuti da prema dokumentima koji su procurili to još nije u potpunosti financirano. U istom odjeljku raspravlja se o novom Elite kontroleru, koji bi vjerojatno uključivao ista ažuriranja kao i glavno osvježenje kontrolera.

Microsoft provizorno planira pokrenuti ovo novo osvježenje Xbox Series S sljedećeg rujna, s osvježenjem Xbox Series X u studenom.

Pročitajte više