Izgleda kao koža, ali nije: Nećete vjerovati od čega je napravljena ova torba

Foto: Lara Buljubašić i @got.linopoliss/Iva Gotlin/Video: @got.linopoliss/Iva Gotlin

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DVA zagrebačka brenda, Raw Bag i Sabant, predstavila su ograničenu kolekciju torbi Raw Bag x Beer Skin. 

Iza brenda Raw Bag stoji Mirjam Krajina, koja je u Hrvatskoj i regiji poznata po svojim unikatnim modnim komadima - odnosno "zgužvanim" torbama. Mirjam se ističe po metodi prirodne obrade kože bez upotrebe kemikalija i premaza, a sve torbe izrađuje ručno.

Jedinstven dizajn i kvaliteta brenda Raw Bag prepoznati su diljem Europe pa se tako Mirjamine torbe mogu kupiti u koncept buticima u Parizu, Amsterdamu, Veroni, Firenci, Milanu, Berlinu itd.

Dok su njezine prethodne kolekcije bile izrađene od prirodne kože, ovaj put upotrijebljen je, kao što smo već naveli, Beer Skin - koža biljnog podrijetla proizvedena iz ostataka pivske industrije, što je materijal zagrebačkog brenda Sabant.

Izgleda kao prava koža, ali nije

Beer Skin je visokokvalitetna koža biljnog podrijetla koja vizualno podsjeća na prirodnu kožu i proizvedena je od ječmenih ostataka iz hrvatske pivske proizvodnje. Materijal se naknadno obrađuje i oblikuje u talijanskoj kožarskoj tvornici.

Mladi hrvatski brend Sabant, koji vode Tamara Vučetić i Andrej Marić, bavi se proizvodnjom i prodajom kože biljnog podrijetla koja se izrađuje od otpadaka iz alkoholne industrije, a Beer skin je njihov prvi lansirani materijal. Uskoro se očekuje i potvrda njegove inovativnosti patentom, ističu vlasnici.

Torba je namijenjena ljubiteljima inovativnog dizajna

Ova ograničena kolekcija torbi Raw Bag x Beer Skin namijenjena je ljubiteljima inovativnog dizajna te onima koji preferiraju visokokvalitetnu kožu biljnog podrijetla. Posebna je i zbog toga što omogućava vlasnicima da na partijima mogu istaknuti: "Ova torba je napravljena od piva!"

Za sada je torba dostupna u bijeloj boji, no iz Instagram Storyja brenda Raw Bag može se naslutiti da će uskoro biti dostupna i u crnoj verziji. Cijena je na upit, a više informacija možete pronaći na Instagram profilima brendova te na službenoj stranici Sabant

Pročitajte više