Jako nam se sviđa ovo šareno keramičko posuđe. Pogledajte ponudu

Foto: Instagram Ceramico by Zelis

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA INSTAGRAMU smo naišli na brend keramičkog posuđa Ceramicobyzelis. Radi se o posuđu koje izrađuje Zeliha Gür, a iz Turske ga šalje diljem svijeta. U ponudi ima dekoracije za stol, šalice za kavu ili čaj, kuhinjske dodatke, dekoracije za dom, ali i zdjelice za ljubimce. 

Od vlasnice brenda doznajemo da je osnovan 2017. godine i da je sada u sedmoj godini postojanja. "Rođena sam u Aizanoiju, drevnom gradu iz predrimskog razdoblja u Kütahyi, u Turskoj. A moj prozor je gledao samo nekoliko metara dalje od najbolje očuvanog Zeusovog hrama na svijetu", rekla nam je Zeliha.

Otkrila nam je da je Kütahya dobro poznat grad keramike i pločica ne samo u Turskoj nego i širom svijeta. "U mom djetinjstvu to je bio susjedski posao koji je uključivao i djecu koja su kod kuće također bojala keramiku i pločice kako bi pomogla svojim roditeljima u slobodno vrijeme", ispričala je.

Dodala je da su se tragovi takvog posebnog djetinjstva kod nje pokazali u 30-im godinama. Naime, s fakultetskom diplomom i gotovo petnaest godina iskustva u prodaji u tekstilnom poslu, dala je otkaz i okrenula se keramici. 

"Keramikom sam se u svojoj kući počela baviti iz hobija prije deset godina. Bilo je to opuštanje, pronalazak vlastite prisutnosti, svojevrsna samokritika. Nakon nekog vremena tragovi djetinjstva i znanje o bojama/uzorcima tekstila spojili su se u stvari koje sam radila, a za koje nisam shvaćala potencijal", istaknula je.

Uz nagovor obitelji i prijatelja, posao je podignula na profesionalnu razinu i pokrenula brend Ceramicobyzelis. "Keramika je putovanje za moje samorazumijevanje. Putovanje postojanja koje je vrlo slično životu osobe", istaknula je.

Cremicobyzelis ima šarenu i energičnu keramiku

Istaknula je da putovanje keramičkog proizvoda počinje od neoblikovane gline, što je usporedila s rođenjem. "Morate dati točan oblik koji zamislite svojim golim rukama, skicirati svoje crteže na njemu, dodati boje kako biste mu dali vrijednost i glazirati ga kako biste ga zaštitili od stvarnog svijeta.

Svaka pojedinačna keramika treba proći isti put na isti načinom i s istom brigom. Jedan proizvod morate dodirnuti gotovo šest do sedam puta tijekom proizvodnje. Ovo je zaista poseban i nježan tretman koji se može napraviti samo predano", opisala je proces izrade.

Otkrila nam je da svaki keramičar ima svoj stil. "Moj stil je šaren i energičan, pokušavam prenijeti moju životnu energiju i sve ljepote s kojima se možemo susresti u prirodi i svakodnevnom životu", istaknula je.

Rekla nam je da voli koristiti nekoliko boja, isprobavati nove uzorke, nove glazure i stvarati sklad. Svoje proizvode dostavlja diljem svijeta putem svoje internetske web trgovine. Osim toga, radi s nekoliko konceptualnih trgovina u drugim zemljama. 

Nas je najviše osvojilo proljetno-ljetno izdanje tanjura, poslužavnika i zdjelica te drugog posuđa ukrašeno motivima cvijeća. Nekako nam je idealno za trenutni period u godini. 

Posuđe je oslikano akvarelom, a rezultat je divan

Posuđe je oslikano akvarelom, a s obzirom na to da se radi o ručnoj izradi veličine komada, mogu varirati. Ovakvo šareno posuđe unosi radost u dom i sigurno je užitak piti i jesti iz njega. No svojim izgledom može biti i jako lijepi dekorativni element u interijeru. Pod uvjetom da volite ovakvo šareno posuđe. 

Što se tiče cijena, žlice s cvjetnim uzorkom koštaju 14.04 eura (105.78 kn) po komadu, cijena tanjura s cvjetnim uzorkom kreće se od 18.53 eura (139.62 kn) naviše po komadu. Vrč s cvjetnim uzorkom košta 61.65 eura (464.51 kn), set za čaj Flower Farm košta 135 eura (1017.16 kn), šalica za čaj s cvjetnim uzorkom košta 18.53 eura (139.62 kn). 

Kompletnu ponudu i cijene možete vidjeti u službenom online shopu kao i naručiti proizvode jer dostavljaju i k nama. 

Pročitajte više