JBL predstavio retro zvučnike koji istovremeno pokreću dva glasovna asistenta

Foto: jbl.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAJNOVIJI pametni zvučnici u retro stilu iz JBL-a prvi su koji sadrže Googleove i Amazonove glasovne asistente na jednom mjestu za istovremenu upotrebu, nešto što Sonos nikada nije uspio postići.

Na ovogodišnjem tehnološkom sajmu IFA u Berlinu Harmanov JBL je predstavio svoju novu seriju zvučnika - Authentics 200, Authentics 500 i prijenosni Authentics 300. Ovi zvučnici su posebni jer su opremljeni Amazonovom Alexom i Googleovim asistentom.

Uz to, prvi put na pametnom zvučniku imate mogućnost pozivanja bilo kojeg asistenta u bilo kojem trenutku. Na primjer, možete zamoliti Alexu da pusti vašu playlistu, dok vaš cimer istovremeno može zatražiti od Googlea da to zaustavi.

"Možete zatražiti od Alexe ili Google asistenta da zaustave određene zadatke - glazbu koja svira, mjerač vremena, alarm i aktivnost će prestati, bez obzira na to koji je asistent zapravo pokrenuo tu aktivnost", rekao je za The Verge Aaron Rubenson, potpredsjednik Alexe na Amazonu.

Zašto biste trebali oba asistenta?

Naravno, ovo nije prvi put da zvučnici trećih strana nude izbor glasovnih asistenata. Sonos zvučnici već godinama omogućuju odabir između Googleovog asistenta i Alexe, a sada čak imaju i vlastitog glasovnog asistenta - Sonos asistenta. Međutim, kod postavljanja morate se odlučiti za Google ili Alexu i ne možete se prebacivati između njih bez ulaska u postavke aplikacije Sonos.

Zašto biste trebali imati oba asistenta? Osim činjenice da članovi vašeg kućanstva mogu imati različite preferencije, svaki glasovni asistent ima svoje prednosti i nedostatke. Google je najbolji za opća znanja ili dodavanje stvari u Google kalendar, dok Alexa ima ekskluzivne značajke poput praćenja vaših Amazonovih paketa ili slušanja vaših Audible knjiga. 

Authentics 300 predstavlja jedini prijenosni zvučnik u novoj JBL seriji. Po cijeni od 429.99 € (3239.76 kn), ovaj model omogućuje 360-stupanjsku reprodukciju zvuka sa zamjenjivom baterijom i pruža osam sati slušanja.

Na vrhu asortimana je Authentics 500, jedini uređaj u seriji koji podržava Dolby Atmos zvuk, pružajući 270 W 3.1-kanalnog zvuka za virtualni 3D efekt. Kao što se može očekivati, ovo je najskuplja opcija po cijeni od 629.99 € (4746.66 kn). Najpristupačniji model u ovoj kolekciji je Authentics 200 koji košta 329.99 € (2486.31 kn). Zvučnici će biti dostupni u crnoj boji od 15. rujna 2023. 

Pročitajte više