"Jesam li jedini koji nije znao za ovo?": Kupac šokiran znakovima u trgovini

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDAN kupac Aldija nedavno je ostao u šoku kad je primijetio nešto zanimljivo. Točnije, komad tehnologije za koji nije znao da postoji, a odnosi se na prikaz cijena u trgovinama. Oliver Lowe (_oliverlowe) iz Manchestera pokazao je o čemu je riječ u svojem viralnom TikTok videu.

"Kao mali televizori"

"Jesam li ja jedini koji nije znao za ovo?" pitao je Lowe u videu koji je pregledalo preko 700 tisuća ljudi. "Znakovi u Aldiju nisu papirnati, već su mali ekrani. Kao mali televizori. Ni jedan znak koji vidite u Aldiju nije papirnat."

@_oliverlowe Am I the only person who didnt know this?!? 🤯🤯🤯 #aldi #mindblowing #supermarket ♬ original sound - Oliver Lowe

"Idem sutra u Aldi, nema šanse da je ovo stvarno", "Vidjela sam jedan ekran kako se mijenja i zastala sam na trenutak da se uvjerim da nisam u Matrixu", "Shvatila sam tek kad sam vidjela glitch na jednom", neki su od komentara. Javile su se i djelatnice Aldija koje su rekle da im ekrani olakšavaju posao jer ne moraju ništa ručno raditi.

Trgovcima smanjuju troškove

Korištenje digitalnih umjesto papirnatih ekrana za prikaz cijena primarno se koristi kako bi se cijene brže i točnije ažurirale. Također, nema potrebe da djelatnici trgovina printaju i postavljaju papire svaki put kad se cijene promijene, čime ih se rasterećuje te se smanjuje šansa za ljudsku pogrešku.

Digitalnim prikazom cijena također se smanjuju troškovi, što je uvijek važno u trgovini, pojašnjava Zhsunyco, jedan od proizvođača ovakvih displeja. Iako su troškovi u početku veći, digitalnim se prikazom cijena dugoročno štedi zbog eliminiranja nekih operativnih troškova.

Konačno, trgovine mogu brže i lakše mijenjati cijene ovisno o potražnji, konkurenciji i stanju na skladištu, upravo zato što ih je moguće ažurirati u nekoliko sekundi.

Pročitajte više