Jeste li nasjeli na mitove o pranju zuba? Ovo su tvrdnje u koje mnogi vjeruju

Foto: Freepik

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani. 

Pranje zuba nažalost nije navika koju su Hrvati usvojili kako treba. Istraživanja su pokazala da prosječna osoba od 12 godina ima čak 6 do 7 nezdravih zuba, a to je zato što podaci govore da se u Hrvatskoj zubi peru tek jednom tjedno.

Svjetski stomatolozi ustanovili su da nikada nije kasno za njegovanje zubi, točnije, ova praksa trebala bi se koristiti već od izbijanja prvog zuba. Postavlja se pitanje, kako efikasno naučiti i priviknuti djecu na ovu zdravu, prijeko potrebnu naviku?

Učinite pranje zuba zabavnim

Prije svega, djeca bi trebala učiti od roditelja. Redovitom vlastitom higijenom zuba i sama će po vašem primjeru htjeti održavati zube. Drugi korak je da pranje zuba učinite zabavnom aktivnošću. Dopustite djetetu da samostalno pere zube, da učini taj postupak važnim i da se osjeća dobro kada to obavi.

Kako biste smanjili otpor prema ovoj aktivnosti, sugerira se da napravite ambijent privlačnim. Koristite četkice s omiljenim likovima, pustite neku veselu glazbu i pokažite da pranje zuba nije samo obaveza, već zabava.

Foto: Sve.hr/promo

U tome vam mogu pomoći Oral-B zamjenske glave kids 10-4 Frozen. Inspirirane likovima iz crtića, zamjenske glave kompatibilne su sa svim električnim Oral-B kids četkicama. Oral B preporučuju i stomatolozi, a možete dozvoliti djeci da samostalno mijenjaju glave i time pranje zuba učine još atraktivnijim. 

Za dečke, odličan je izbor Oral-B električna zubna četkica Pro Kids Spiderman s putnom torbicom uz koju nikada neće zaboraviti svoj pribor za njegu zuba gdje god krenuli. Izuzetno nježna četkica za desni i zube pružit će im zadovoljtvo četkanja uz simbol poznatog junaka, Spider-Mana. 

Foto: Sve.hr/promo

Nemojte pasti na mitove

Moguće je da će željeti preskočiti pranje zuba zbog obaveza ili umora, no to nikako nemojte dozvoliti. Pranje zuba mora biti redovita aktivnost i ne smije biti kompromisa. Postoje razni mitovi poput onog da žvakaća guma ili jabuka mogu zamijeniti pranje zuba, no to se pokazalo kao neistinita tvrdnja.

Ništa ne može bolje očistiti, dezinficirati i zaštititi zube kao kvalitetna četkica i pasta. Zamjenske glave Oral-B kids 10-4 Frozen nježne su prema desnima te pružaju vrhunsku čistoću zuba uz mekano četkanje. Na stranici Sve.hr trenutno je aktivna akcija na sve Oral B proizvode za dentalnu higijenu, stoga požurite i iskoristite popust, a pritom usrećite svoje najmilije. 

Pročitajte više