Kada rasprodaju zalihe, to je to: Adidas više ne planira prodavati Yeezy dizajn

Foto: adidas.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GLAVNI izvršni direktor adidasa Bjørn Gulden odlučno je odbacio bilo kakvu mogućnost da brend sportske odjeće u budućnosti prodaje Yeezy proizvode bez brendiranja. Ubrzo nakon što je adidas potvrdio da će se rastati s Kanyeom Westom, Gulden je spomenuo da će se Yeezy dizajni i dalje prodavati, s početkom 2023.

>> Adidas prodaje preostale Yeezy zalihe. Jedan naš webshop ih ima na stanju

Sada kada adidas je počeo s prodajom preostalih Yeezy zaliha u dogovoru s Kanyeom Westom, mnogi su se zapitali postoji li svijetla budućnost za marku i daljnji nastavak prodaje nakon što se zalihe rasprodaju. No Gulden je na prošlotjednom razgovoru o zaradi rekao da prodaja Yeezy proizvoda bez priloženog imena "nije alternativa".

Prva ovogodišnja prodaja Yeezyja donijela je 400 milijuna eura tvrtki

Retail Dive izvještava da je Gulden nastavio potvrđivati ​​da nema budućnosti između adidasa i Yeezyja, navodeći: "Yeezy proizvod je nešto što je Ye stvorio, on je izumitelj, a mi smo bili njegovi partneri. Uzeti njegove dizajne i kasnije ih prodati, što bismo tehnički legalno mogli učiniti, nije dio naše strategije. Naš je zadatak sada ograničiti štetu, riješiti se inventara, dobro iskoristiti zaradu... i kasnije izgraditi posao bez Yeezyja."

Rukovoditelji tvrtke rekli su da je prva runda prodaje Yeezy proizvoda ove godine iznosila 400 milijuna eura. Prodajom se tvrtka riješila 20% svojih Yeezy inventara. Gulden potvrđuje da će tvrtka nastaviti postupno rasprodavati trenutne zalihe, ali ne daje nikakve pretpostavke o tome kakva će biti prodaja.

"Postoji velika neizvjesnost sa svakim lansiranjem preostalih komada i ne želimo da ljudi vjeruju da imamo prodaju i profit u primisli", izjavio je.

Prodaja u Sjevernoj Americi zabilježila je pad od 16% za adidas, a rukovoditelji su priznali da bi bilo gore da nisu prodali Yeezy zalihe. "Također smo vidjeli da se bruto marža u našem osnovnom poslovanju snažno poboljšala u usporedbi s prvim kvartalom. Operativna dobit od 176 milijuna eura bila je znatno viša od naših početnih planova. Prodaja prvog dijela Yeezy inventara, naravno, pomogla je i našem vrhu i rezultatu u tromjesečju."

Pročitajte više