Kako je moguće da predivne kuće po Italiji tako malo koštaju?

Foto: Facebook

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VEĆ nekoliko godina u Italiji se mogu kupiti kuće za jedan euro, ali najčešće ono što zvuči predobro da bi bilo istinito to zapravo i jest. Najčešće su to kuće u koje treba uložiti dosta novca da bi bile prikladne za život ili kao nekretnina za odmor, odnosno najam.

No neovisno o talijanskoj inicijativi za revitalizaciju manje naseljenih mjesta i gradova te sprječavanje daljnjeg smanjenja broja stanovnika nudeći kuće po toj cijeni, primijetili smo da se općenito kuće u Italiji, i one uređene, mogu kupiti za prihvatljive iznose.

Naime, listajući grupe i stranice na Facebooku na kojima se oglašavaju kuće u Italiji, otkrili smo mnogo prekrasnih kuća u čije uređenje ne treba uložiti, a koje uopće ne koštaju puno s obzirom na ono što nude.

Naravno, ne tvrdimo da su sve kuće u Italiji iznimno povoljne - ima ih itekako skupocjenih, ali zanimljivo je da ih ima stvarno dosta s normalnom ili čak niskom cijenom. Ispod smo izdvojili neke od kuća koje su nas svojim izgledom osvojile, a koštaju između 120 tisuća do 380 tisuća eura. Oglasi su svi novijeg datuma, iz ove godine ili s kraja prošle.

Kuća, Chianni, Pisa, Toskana

Cijena: 120.000 €

https://www.italianhousesforsale.com/property-in-italy/property-for-sale-in-chianni-toscana-italy-casaalfonsina2281larch...

Posted by Property for sale in Italy - Italianhousesforsale on Saturday 6 April 2024

U povijesnom središtu prekrasnog sela Chianni, prodaje se tipična toskanska kuća s garažom, koja je na laganoj pješačkoj udaljenosti od trgovina, barova i restorana. U prizemlju se nalazi dnevni boravak s kaminom, na prvom katu su kuhinja i blagovaonica, dok su na drugom katu tri sobe i kupaonica.

Garaža smještena u prizemlju prema oglasu je vrlo prostrana i u njoj se nalazi i perilica za rublje. Kuća je u dobrom stanju, opremljena grijanjem na plin, vodom i strujom. Chianni je očaravajući gradić u Toskani, poznat po atraktivnim trgovinama, kvalitetnim ugostiteljskim objektima i šarmantnom hotelu. 


Kamena kuća, Aulla, Massa-Carrara, Toskana

Cijena: 140.000 €

https://www.italianhousesforsale.com/property-in-italy/property-for-sale-in-aulla-toscana-italy-lapiccolatorre356larch/ ...

Posted by Property for sale in Italy - Italianhousesforsale on Sunday 10 March 2024

Ova kamena kuća na dvije etaže potpuno je obnovljena i prostire se na 123 kvadrata. U prizemlju se nalazi dnevni boravak s blagovaonicom i uređenom kuhinjom te ostava i kupaonica. Na katu su dvije spavaće sobe, mala kupaonica i radna soba. Kuća ima etažno plinsko grijanje.

Vanjski prostor uključuje terasu s prostorom za stol i stolice. Parking je dostupan unutar objekta. Mjesto u kojem se kuća nalazi je otprilike 10 minuta udaljeno od grada Aulle koji je jedan od većih gradova u Lunigiani. 


Dvije spojene vile, Caprese Michelangelo, Arezzo, Toskana

Cijena: 160.000 €

#italy #italianrealestate #italianhouse #tuscany #tuscanyrealestate #tuscanyhouse #capresemichelangelo A pair of...

Posted by Italian Real Estate and Property on Sunday 14 January 2024

Ove dvije spojene vile prodaju se zajedno. Obnovljene su, svaka s tri spavaće sobe, i dijele vrt. Nalaze se pet minuta od sela Caprese Michelangelo. Vila A prostire se na 84 kvadrata i sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje, tri spavaće sobe i kupaonice. Osim toga, posjeduje i podrum.

Vila B prostire se na 78 kvadrata i također obuhvaća dnevni boravak, kuhinju, tri spavaće sobe i kupaonicu. Ispod same vile nalazi se konoba. Zajednički vrt, koji je ograđen, zauzima površinu od 875 kvadrata.


Kuća, Minucciano, Lucca, Toskana

Cijena: 180.000 €

Detached three bedroom house for Sale in Minucciano, Lucca, Tuscany. €180,000 (no agency fees) The stone house with a...

Posted by AZ Italian Properties on Tuesday 2 April 2024

Samostojeću kamenu kuću od 175 kvadrata krasi prekrasan trijem i okućnica od 260 kvadrata. U prizemlju se nalazi predsoblje s kaminom, kuhinja, stubište, dvije konobe, kupaonica s tušem, trijem i gospodarska zgrada koja služi kao ostava.

Na prvom katu su predsoblje, dvije spavaće sobe, kupaonica s kadom, kotlovnica i dnevni boravak. U potkrovlju se nalazi treća spavaća soba. Naglašeno je da su sadržaji i željeznički kolodvor udaljeni otprilike 1.5 km od nekretnine.

Minucciano je općina u pokrajini Lucca, u talijanskoj regiji Toskana, koja se nalazi oko 90 kilometara sjeverozapadno od Firence i oko 45 kilometara sjeverozapadno od Lucce.


Kuća, Bagnone, Massa-Carrara, Toskana

Cijena: 198.000 €

https://www.italianhousesforsale.com/property-in-italy/property-for-sale-in-bagnone-massa-carrara-tuscany-italy-ihs580a/...

Posted by Property for sale in Italy - Italianhousesforsale on Tuesday 9 April 2024

Ova obnovljena kamena kuća nalazi se 800 metara od srednjovjekovnog naselja s trgovinama, restoranima, bankom, ljekarnama i ostalim sadržajima. Kuća obuhvaća terasu, ulazni hodnik, veliku konobu s kaminom u suterenu, zatim ulazni hodnik, veliki dnevni boravak, hodnik i kupaonicu s tušem u prizemlju te hodnik i dvije spavaće sobe u potkrovlju.

Kuća je opremljena centralnim grijanjem na zemni plin i prodaje se potpuno namještena. Istaknuta je lakoća pristupa automobilom do kuće.


Kuća, Castiglione del Lago, Perugia, Umbria

Cijena: 220.000 €

https://www.italianhousesforsale.com/property-in-italy/p100/ Charming detached and bright #Umbrian house on one floor...

Posted by Property for sale in Italy - Italianhousesforsale on Monday 22 January 2024

Kuća se prostire na 65 kvadrata i sastoji se od dnevne sobe, kuhinje, glavne spavaće sobe s kupaonicom, druge spavaće sobe i zasebno smještene kupaonice. Imanje je u cijelosti ograđeno, a automobil se može parkirati u dvorište.

U sklopu imanja nalazi se bazen te uređeni vrt koji je gotovo u cijelosti popločen, iako sadrži i uređene cvjetnjake. Kuća je južno orijentirana i pruža prekrasan pogled. Najbliži grad s osnovnim sadržajima je Porto, udaljen oko 3 km.


Kuća, Ascoli Piceno, Le Marche

Cijena: 220.000 €

https://www.italianhousesforsale.com/property-in-italy/david-house/ Elegant real estate unit with independent entrance,...

Posted by Property for sale in Italy - Italianhousesforsale on Tuesday 9 April 2024

Elegantna nekretnina sa zasebnim ulazom, smještena u srcu povijesnog središta Ascolija, nalazi se samo nekoliko minuta hoda od Piazza del Popolo. Kuća ima oko 200 kvadrata i prostire se na tri etaže, uz dodatak velikog useljivog potkrovlja.

U prizemlju se nalazi veliki dnevni boravak s kaminom i peći na drva, radna soba i kupaonica. Prvi kat sastoji se od velikog dnevnog prostora s kaminom i kuhinjom. Na drugom katu nalazi se velika spavaća soba s pripadajućom kupaonicom i dvije manje spavaće sobe. Treći kat obuhvaća kupaonicu i još jednu spavaću sobu na mezaninu.


Kuća, Caprese Michelangelo, Arezzo, Toskana

Cijena: 230.000 €

#italy #ItalianRealEstate #italianhouse #toscana #tuscany #tuscanyitaly #tuscanyrealestate #capresemichelangelo Restored...

Posted by Italian Real Estate and Property on Thursday 29 February 2024

Obnovljena dvojna kamena kuća nalazi se u malom selu Caprese Michelangelo, koje nudi osnovne sadržaje za život. Kuća ima 130 kvadrata i prostire se na dva kata. U prizemlju se nalaze tri spavaće sobe i dvije moderne kupaonice. Na katu je dnevni boravak površine 70 kvadrata, kuhinja i blagovaonica.

Na katu se također nalaze dva balkona koja pružaju lijep pogled na okolni krajolik. Ova nekretnina odiše šarmom i karakterom, zahvaljujući starinskoj kamenoj konstrukciji, podovima od terakote i stropovima ukrašenim drvenim gredama. Pripada joj i uređen vrt od 300 kvadrata.


Kuća, Giardinello, Palermo, Sicilija

Cijena: 230.000 eura

Detached House for Sale Palermo Sicily. Price €230,000 Panoramic villa available to buy in the municipality of...

Posted by AZ Italian Properties on Wednesday 27 March 2024

Kuća se nalazi u općini Borgetto, u Palermu, s površinom od 141 kvadrata, tehničkom prostorijom od oko 60 kvadrata i okućnicom od 1100 kvadrata. Uz to, ima skladišni prostor od oko 44 kvadrata, bazen i dva parkirna mjesta.

Sastoji se od velikog dnevnog boravka, kuhinje, dvije spavaće sobe, WC-a s tušem te panoramskog trijema idealnog za opuštanje. Vila je opremljena standardnom elektroinstalacijom, portafonom, alarmom, Wi-Fi-jem i TV prijamnikom. Parcela je ograđena i na njoj su zasađene ukrasne voćke. Pogled s imanja pruža se na cijelu dolinu Montelepre, Sagana i zaljev Castellammare del Golfo.


Kuća, Casciana Terme, Pisa, Toskana

Cijena: 270.000 €

https://www.italianhousesforsale.com/property-in-italy/property-for-sale-in-casciana-terme-toscana-italy-residenzaoscar2...

Posted by Property for sale in Italy - Italianhousesforsale on Thursday 22 February 2024

Ova dvojna kuća smještena je u malom selu u blizini Larija, s prekrasnim pogledom, a u oglasu je naglašeno da nije izolirana od sadržaja i drugih kuća. Kuća je vrlo elegantna i zadržala je neke toskanske karakteristike, poput visokih stropova s gredama.

Potpuno ju je renovirao trenutni vlasnik, pretvorivši je iz uljare u vrlo topao i ugodan dom. Ulazak vodi u otvoreni dnevni prostor s kaminom, kuhinjom i kupaonicom. Stubište vodi do dvije spavaće sobe, garderobe, vešeraja i velike kupaonice s kadom i tušem. Još jedno stubište vodi do krovne terase sa spektakularnim pogledom.

Kuća je opremljena centralnim grijanjem, Wi-Fi internetom te ima parking u sklopu objekta. U centru mjesta nalazi se trgovina i ugostiteljski objekti, koji su udaljeni tri kilometra od kuće, odnosno oko sedam minuta vožnje.


Kuća, Ortignano Raggiolo, Arezzo, Toskana

Cijena: 280.000 €

https://www.italianhousesforsale.com/property-in-italy/property-for-sale-in-ortignano-raggiolo-arezzo-tuscany-ge8620/ Lo...

Posted by Property for sale in Italy - Italianhousesforsale on Saturday 2 March 2024

Lijepa kamena seoska kuća površine 78 kvadrata smještena je usred prirode, no unutar pješačke udaljenosti od sela Raggiolo. Kuća se prostire na dvije etaže - u prizemlju se nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak. Na katu su dvije spavaće sobe i kupaonice te francuski prozor koji vodi na vanjski bazen.

Imanje je okruženo s otprilike 2.3 hektara šume, a do njega se može doći pješice ili šumskim putem. Svi glavni sadržaji udaljeni su 10 km (10 minuta vožnje) od seoske kuće.


Kuća, Bevagna, Perugia, Umbria

Cijena: 298.000 €

https://www.italianhousesforsale.com/property-in-italy/sky-earth-among-the-vineyards-of-bevagna/ Three-level tastefully...

Posted by Property for sale in Italy - Italianhousesforsale on Thursday 21 March 2024

Imanje se nalazi u srcu malog srednjovjekovnog sela. Gradska kuća na tri etaže, s ulazima i prozorima s gotovo svih strana, pruža prekrasan panoramski pogled na okolni krajolik. Površine je 250 kvadrata i obiluje detaljima tipičnima za taj kraj, kao što su pločice od terakote, drvene grede i izloženi kameni zidovi.

Renovirana je u dva navrata, prvi put tijekom 2000-ih i drugi put 2020. godine, te se trenutno koristi za najam. Sastoji se od ulaza/recepcije, velike kuhinje, velikog dnevnog boravka s kaminom koji koriste gosti te četiri dvokrevetne spavaće sobe, svaka opremljena vlastitom kupaonicom i zasebnim pristupom.

Nekretnina uključuje i spremište s izvornim terakota podom iz XIII. stoljeća, s kupaonicom te ugodan vanjski prostor opremljen roštiljem. Assisi je udaljen oko 20 km, Spello 15 km, Montefalco 8 km, Perugia 34 km, a Međunarodna zračna luka Umbria - San Francesco di Assisi nalazi se na 25 km udaljenosti.


Kuća, Caprese Michelangelo, Arezzo, Toskana

Cijena: 350.000 €

#italy #italianhouse #italianrealestate #watermill #tuscany #tuscanyitaly #tuscanyrealestate #tuscanyhouse ...

Posted by Italian Real Estate and Property on Wednesday 24 January 2024

Ova obnovljena kuća, koja je izvorno bila mlin, nalazi se malo izvan sela Caprese Michelangelo. Nekretnina ima 187 kvadrata i prostire se na tri etaže. Ima kuhinju, blagovaonicu, dva dnevna boravka, dvije spavaće sobe sa zajedničkom kupaonicom te uredsku prostoriju s vlastitom kupaonicom.

U oglasu je istaknuto da se na zemljištu također nalazi gospodarska zgrada koja se može pretvoriti u smještaj za goste. Kuća se nalazi na zemljištu od 1345 kvadrata i prodaje se u potpunosti namještena.

Naglašeno je da se trgovina nalazi na 50 metara od kuće, dok se ostali bitni sadržaji nalaze u Caprese Michelangelo, koji je udaljen dva kilometra. Anghiari, Sansepolcro, Firenca, Cortona, Siena i drugi gradovi u Toskani udaljeni su otprilike dva sata vožnje. 


Vila, Bagni Di Lucca, Lucca, Toskana

Cijena: 380.000 €

https://www.italianhousesforsale.com/property-in-italy/residential-for-sale-tuscany-bagni-di-lucca-v1790-x/ In an...

Posted by Property for sale in Italy - Italianhousesforsale on Sunday 17 March 2024

Na apsolutno zapanjujućoj lokaciji s prekrasnim pogledom smjestila se ova nedavno izgrađena vila od 120 kvadrata. Ima tri spavaće sobe, tri kupaonice, infinity bazen, uređene vrtove, terase i loggie. Osim toga, tu su i roštilj, vanjski tuš uz bazen te privatna cesta.

Udaljenost do sela je oko 1.5 kilometara, dok je sav bitan sadržaj kao što su trgovine, restorani, kazališta, tržnice, banke, ljekarne i slično dostupan u Bagni di Lucca, na 4 kilometra od ove kuće. Kuća je smještena na zemljištu od 2845 kvadrata i ima 1/3 udjela u dodatnom zemljištu od 1055 kvadrata.

Pročitajte više