Knjige za mlade su na dobrom popustu. Ove naslove se isplati kupiti

Foto: Shutterstock/Promo/mozaik-knjiga.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KNJIŽARA Mozaik knjiga još samo danas povodom Svetog Nikole daruje 20% popusta na kupnju knjiga za djecu i mlade u iznosu iznad 150 kuna. 

Pregledali smo njihovu ponudu i izdvojili neke od najboljih naslova obuhvaćenih ovom pogodnosti, koje i sami doma imamo i čitamo ih našim najmlađim članovima obitelji. 

Evo koje preporučujemo:

Loši momci

Redovna cijena: 69 kn (9.16 €)

Prva epizoda urnebesne serije koja je prodana u 10 milijuna primjeraka i objavljena u 41 zemlji svijeta je jedan od naših favorita i odlična je za djecu koja ne vole čitati. Tekstovi su kratki i duhoviti pa će imati osjećaj da brzo napreduju. 

Radi se o priči koja se poigrava s predrasudama koje imamo o drugima, o onima koji izgledaju drugačije ili se ponašaju drugačije. No smije se i onome kako vidimo sami sebe. Nema puno teksta, ali ima odlične dijaloge te stripovske i karikaturalne ilustracije. 

Radnja se vrti oko četiri lika zloglasne reputacije - gospodina Vuka, Pirane, Zmije i Morskog psa. Iako ih se svi boje i smatraju ih zlima, oni se odluče udružiti i činiti dobra djela. Za početak odlučili su se odreći jedenja onoga tko im se ne svidi ili ih naljuti te će umjesto njih jesi kolačiće. Zatim kreću u traženje nevolja i spašavanje unesrećenika, kao npr. spašavanje male maca sa stabla. 

Problem na koji nailaze je da ih mačka ne doživljava kao spasitelje, posebno kada vidi njihove strašne zube. No uspiju je spasiti i nakon nje kreću u spašavanje 200 pasa iz šinteraja. Kako je pak to prošlo, možete pročitati u ovoj knjizi. Osim nje postoje još tri dijela i sva tri su odlična. 

Knjigu možete vidjeti ovdje


Vjeverice svađalice

Redovna cijena: 69 kn (9.16 €)

Rachel Bright i Jim Field napisali su neke od najboljih knjiga za djecu koje ih uče o promjenama i emocijama te nošenju s njima.

U ovoj knjizi dvije pohlepne vjeverice, Ivica i Bruno, bacile su oko na posljednji češer ove jeseni. Između njih kreću utrka i rivalstvo, a kroz lijepe ilustracije ova knjiga djecu uči o prijateljstvu i dijeljenju s drugima. 

Ova avantura nasmijat će i male i velike, ali i otvoriti mnoga važna pitanja mališanima. 

Uz ovu knjigu, od djela istog dvojca preporučujemo i Miš lavljeg srca, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka i Kit koji je uvijek želio još. 

Knjigu možete vidjeti ovdje


Djedov tajni div

Redovna cijena: 69 kn (9.16 €)

Ova slikovnica je prekrasno ilustrirana, a priča o prijateljstvu i pripadanju te uči o toleranciji i prihvaćanju različitosti. 

Dječak Billy ne vjeruje kad mu djed kaže da u njegovom gradu živi div koji čini dobra djela. On zna da je div prevelik da bi se uspješno sakrio, a i zašto bi se želio skrivati? Billy ubrzo doznaje da su neke tajne prevelike da bi predugo ostale tajne. 

Knjigu možete vidjeti ovdje


Medo i klavir

Redovna cijena: 69 kn (9.16 €)

Još jedna slikovnica o pravom prijateljstvu i ljubavi iz pera Davida Litchfielda. 

Priča priču o medvjedu u šumi koji nailazi na nešto što nikada do tada nije vidio - klavir. Kada dodirne tipke, kreće na putovanje koje ga odvodi u neku novu zemlju gdje su lijepi zvukovi posvuda, a slava i bogatstvo spremno čekaju. No, iako je medvjed postao slavan i bogat, nedostajali su mu prijatelji i obitelj te se odlučio vratiti. 

Knjigu možete vidjeti ovdje


Knjiga ukradenih snova

Redovna cijena: 139.39 kn (18.50 €)

Glavni protagonisti ove priče su Rachel i Robert, koji pomažu svom ocu knjižničaru ukrasti zabranjenu knjigu. To ih odvodi u svijet prepun opasnosti. Svi su u potrazi za Knjigom ukradenih snova, a njihov otac biva uhapšen. Rachel i Robert se bacaju u bijeg i pritom pokušavaju otkriti kakve to tajne knjiga krije te traže magičnu stranicu koja joj nedostaje. 

Predsjednik Charles Malstain je na njihovom tragu i želi od njih preoteti knjigu, ali Rachel i Robert će učiniti sve što mogu da ona ne dođe njemu u ruke. 

Knjigu možete vidjeti ovdje


Ogledalce

Redovna cijena: 79 kn (10.49 €)

Priča ide ovako: pronašao zec ogledalce na proplanku i u njemu vidio svoj odraz pa pomislio da je to njegova slika. Ubrzo nakon toga nastala je svađa između njega, vjeverice, šojke kreštalice i medvjeda jer je svatko od njih tvrdio da je ta slika njegova. 

Nakon slikovnica o Antuntunu i Grgi Čvarku, ova slikovnica je sljedeće oslikavanje Vitezovih bezvremenih riječi. Osim toga, na naslovnici je ogledalo s reflektirajućom folijom pa i djeca mogu vidjeti svoj odraz u njemu i postati dio priče. 

Knjigu možete vidjeti ovdje

Sve naslove na ovom popustu možete vidjeti ovdje, a iz akcije je isključena knjiga Harry Potter i kamen mudraca. 

Pročitajte više