Kod istog trgovca u Hrvatskoj različite cijene istih proizvoda

Foto: Marin Tironi/INDEX

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DRUŠTVENIM mrežama krenule su se širiti fotke istih proizvoda u istim trgovinama, ali s različitom cijenom. Zanimalo nas je o čemu se tu radi, pa smo se uputili u par trgovina da bismo provjerili razlikuju se doista cijene u istom dućanu, samo na drugoj adresi. 

Usporedili smo cijene istih artikala u Spar trgovinama u Zagrebu na različitim adresama, točnije usporedili smo cijene u Intersparu u Supernovoj i Sparu u Utrinama. Našli smo nekoliko proizvoda čija se cijena doista razlikuje ovisno o adresi dućana.

Franck kava od 175 grama košta 2.91 € (21.93 kn) u Utrinama, a u Intersparu u Supernovoj cijena istog pakiranja je 2.78 € (20.95 kn). No to nije jedini proizvod čija se cijena razlikovala u istom dućanu, samo na drugoj adresi istog grada. 

Lino Lada duo namaz od 400 grama isto ima različitu cijenu. U Utrinama je 3.64 € (27.43 kn), a u Intersparu u Supernovoj cijena je 3.44 € (25.92 kn). Barilla špageti od 1 kg su isto imali različitu cijenu, 3.44 € (25.92 kn) u Utrinama, a 3.31 € (24.74 kn) u Intersparu u Supernovoj. Ista situacija je bila i s cijenom Barilla fusila. 

Veća pakiranja istih proizvoda su pak imala istu cijenu

Prva stvar koja nam je pala na pamet je da su proizvodi jeftiniji u Intersparu naspram manjih kvartovskih Spar dućana. No neki proizvodi su imali istu cijenu, pa tako Franck kava od 400 grama košta jednako u Intersparu u Supernovoj kao u Sparu u Utrinama - 5.57 € (41.97 kn).

Nije nam baš jasno zašto se cijena pakiranja od 175 grama Franck kave razlikuje u istom dućanu na drugoj adresi, dok pakiranje od 400 grama ima istu cijenu.

Ista situacija je i s velikim Lino Lada Duo pakiranjem, staklenka od 700 grama u obje trgovine košta isto - 6.36 € (47.92 kn). S obzirom na to da smo izašli zbunjeni iz ove dvije trgovine, poslali smo upit Sparu za pojašnjenje. No nažalost, odgovor sve do sada nismo dobili. 

Odgovor Spara ćemo dodati u članak kada i ako ga dobijemo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.