Koji je Appleov najpopularniji Mac? Evo najnovijih podataka

Foto: Shutterstock/sve.hr/apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

CIRP je objavio svoje najnovije izvješće o Appleovoj Mac liniji. Gledajući skup modela koje kupci posjeduju, istraživanje je otkrilo neke zanimljive rezultate za najpopularniji Mac.

Appleov MacBook ostaje glavni pokretač prodaje računala. MacBook Air i MacBook Pro čine 77% prodaje računala tvrtke, dok stolni modeli čine samo 23%, prema novom izvješću.

Prema CIRP-u, udio MacBooka među Macovima povećao se za 3%, sa 74% na 77% u 12 mjeseci zaključno s ožujkom 2023.

Koji je najpopularniji Mac u 2023.?

Kada se radi o tome koje je prijenosno računalo popularnije između MacBook Aira i MacBook Proa, mogli biste pretpostaviti da je to cjenovno pristupačniji Air. Appleov viši potpredsjednik hardverskog inženjeringa čak je tijekom uvodne riječi na WWDC23 rekao da je MacBook Air najomiljeniji Mac na svijetu i najprodavanije prijenosno računalo na svijetu.

Apple MacBook Air, cijena je 1089 € (8205.24 kn)

Međutim, rezultati CIRP-a pokazali su da je 43% ispitanika reklo da ima MacBook Pro, dok je 34% reklo da ima MacBook Air.

CIRP obično provodi svoja istraživanja u SAD-u, tako da je sasvim moguće da kupci Applea u SAD-u naginju prema MacBooku Pro, što ga čini popularnijim u ovom izvješću. Ali naravno, Apple ima pune podatke o prodaji Maca, tako da možemo vjerovati na riječ da je MacBook Air najpopularniji Mac općenito.

S izlaskom Appleovog 15-inčnog MacBook Aira, njegova će popularnost gotovo sigurno rasti jer se kupci ne moraju nadograditi na 16-inčni MacBook Pro zbog većeg zaslona.

Što se tiče ostalih rezultata CIRP-a, iMac je uzeo 10% od ukupnog broja, Mac Pro 9%, Mac mini 3%, a Mac Studio 1%, piše 9to5Mac.

Pročitajte više